• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Коаліція та новий уряд мають бути сформовані без зволікань

    Опубликовано: 2014-11-05 13:23:01

    Майже завершено процедуру підрахунку голосів на позачергових виборах народних депутатів України, отже, природно, суспільство очікує на  швидке формування парламентської коаліції на основі загальнодержавних пріоритетів та національних інтересів та професійного Кабінету міністрів. Такої думки президент УСПП Анатолій Кінах.

    В тому скрутному становищі, в якому опинилася Україна – а це складна соціально-економічна криза, оскільки  до кінця року очікується падіння ВВП до 8-9 %, і вже нині роздрібний товарообіг  знизився  на 5,3 %, що свідчить про падіння платоспроможності населення та зменшення стимулів  для розвитку виробництва; загострення ситуації на Донеччині та Луганщині,  де відбулися псевдо-вибори і не припиняється військова агресія;  будь-яке зволікання з антикризовими заходами, системним  протистоянням наступу внутрішніх та зовнішніх ворогів загрожує втратою незалежності та державності. Ось чому так важливо якомога швидше сформувати коаліцію та дієздатний уряд – вони мають взяти ситуацію під контроль, протиставити кризі продумані рятувальні заходи, на які суспільство очікувало, обираючи  новий парламент.

    «Уряд має сформуватися  не на принципах партійних квот, торгівлі портфелями та кумівства. Членами Кабінету міністрів мають стати професіонали, люди з досвідом, знаннями, здатні мислити стратегічно та прогресивно. Вони повинні не лише вирішували надскладні завдання виходу з кризи,  а створювати всі умови для економічного розвитку, і робити це якнайшвидше», – переконаний Анатолій Кінах.

    На думку лідера промислової спільноти, влада не може допустити різкого падіння життя населення, має здійснити заходи з недопущення девальвації гривні, стихійного зростання цін на товари, ліки, вартості комунальних послуг. Треба займатися адресними соціальними програмами підтримки населення. Необхідно терміново розробити і затвердити державний бюджет на 2015 рік.  Потребує урядового втручання промислова політика, необхідні активізація промислових, підприємницьких  потужностей, пожвавлення внутрішнього ринку з одночасним посиленням експортної політики. Україні ще належить перемогти корупцію. Треба докласти неабияких  зусиль для встановлення  миру та безпеки на сході країни, поступового відновлення там інфраструктури. 

    «Нинішній владі слід пам’ятати, що зріле, загартоване і принципове суспільство, якими зараз стали українці, рано чи пізно спитає за виконання або невиконання обіцянок. Ось чому необхідний відповідальний двосторонній діалог, взаємна довіра та підтримка кожного починання влади. Український народ на це не просто чекає, він цього вимагає», – підкреслив А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.