• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні на шляху до ЄС потрібні реформи і зміцнення економіки

    Опубликовано: 2014-11-05 13:21:23

    Набуття чинності окремих положень Угоди про асоціацію України з Європейським союзом, яке відбулося 1 листопада 2014 – черговий історичний крок нашої країни на шляху розбудови цивілізованого суспільства, сильної економіки, культурного простору.

    «Цей крок один з багатьох, які нам належить зробити, закладаючи фундамент майбутнього економічного процвітання країни. Затягувати з адаптацією вітчизняних стандартів виробництва та законів до умов ЄС, відкладати реформи, зокрема,  судової та податкової систем, чи проводити їх без врахування реальних запитів суспільства, означає марнування великого шансу і довіри, який виказала нам Європа», – заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах. 

    ЄС, попри надзвичайно складну політичну та економічну ситуацію в Україні, лібералізує візову систему, продовжує надавати нашій державі митні преференції. І це, на його думку,  дає шанс країні швидше просуватися шляхом євроінтеграції. 

    «Україна  має докладати не менших зусиль для власного прогресу і, одночасно, для відстоювання своїх національних та геополітичних інтересів. Адже сам по собі факт набуття чинності Угоди про асоціацію не є остаточною ціллю, суттю мети. Це є лише шансом створити на українській землі стандарти демократії, сучасного економічного розвитку. Реформи не відбудуться самі по собі. Для їх реалізації має докласти максимальних зусиль кожен українець – трудівник, законотворець, підприємець. А громадянське суспільство і далі має здійснювати вплив на політикум, щоб прискорювати реалізацію необхідних перетворень», - зауважив президент УСПП.

    Уряд має якнайшвидше ухвалити план адаптації національної економіки до умов вільної торгівлі з ЄС (стандарти, технічні регламенти, модернізація). «Для цього виробникові потрібна підтримка держави, яка  мала б створити сприятливий підприємницький клімат для всіх, а для найпріоритетніших сфер, конкурентоспроможних  підприємств – можливо, й окремі стимули.  Нині далеко не всі галузі і підприємства готові запрацювати за новими стандартами чи  нормами. Багатьом належить пройти складний шлях перегляду стандартів виробництва, модернізації,  методів ведення бізнесу та, фактично, почати працювати в нових ринкових умовах», – визнає А.Кінах.

    За його словами, навіть ті підприємства, які вже активно співпрацюють з ЄС, цими досягненнями завдячують не державі, а власному прагненню та кваліфікованості працівників. Допомагає і сама Європа. «Уже зараз, завдяки митним преференціям, зафіксовано збільшення українського експорту в окремі країни Євросоюзу, зокрема, Литву, з якою в українських підприємців склалися особливо тісні і плідні відносини, про що свідчить великий резонанс від проведення наприкінці жовтня у Києві Українсько-литовської ділової ради», – заявив президент УСПП. 

    На думку Анатолія Кінаха, ключову роль у реалізації євроінтеграції гратиме злагоджена робота нового парламенту та швидке формування нового Кабінету міністрів, що відповідало б ключовим очікуванням громадян України та світового співтовариства.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.