• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пакет економічних пропозицій від КМУ треба доопрацювати

    Опубликовано: 2014-11-05 12:08:33

    Ділова спільнота висловлює занепокоєність  намірами переможців парламентських виборів закласти у коаліційну угоду ті ж самі пропозиції з  реформи податкової сфери,  які на початку осені презентував уряд.   Ще до виборів представники громадських організацій, ділова та експертна спільнота адресували відкрите звернення представникам влади, у якому закликали доопрацювати цей пакет економічних реформ і надалі ухвалювати подібні документи на основі ретельних консультацій  з незалежними експертами та представниками бізнесу. На думку спільноти, запропонований урядом проект податкових реформ містить низку суперечливих норм, які, у разі ухвалення, спричинять негативний вплив  на цілі галузі економіки, погіршать благополуччя українців, зменшать інвестиційну привабливість держави, збільшать рівень тінізації вітчизняної економіки та скоротять кількість робочих місць.

    «В час, коли реальні доходи громадян зменшуються, а вартість товарів – зростає, законодавчими новаціями пропонується обкласти людей ще більшими податками. Залишаються узаконеними схеми з мінімізації податків,  унеможливлюється виплата дивідендів платниками єдиного податку, запроваджується непрозорий механізм надання податкових преференцій суб’єктам інвестиційної діяльності», – переконаний  президент Українського союзу промисловців і підприємців  Анатолій Кінах.

    Президент УСПП наголошує, що в той час, коли економіка країни  знаходиться у стані рецесії, потрібні заходи, які б давали можливості для стабілізації та розвитку. За його словами, підприємці України підтримують реформи, але виключно ті, що дозволять вистояти, зберегти виробництво, робочі місця і розвиватися надалі. Не можна допустити, щоб суть реформ зводилася лише до наповнення бюджету за будь-яку ціну. Президент УСПП нагадав, що у вересні цього року під тиском громадськості та бізнесу, зокрема  зважаючи на позицію Економічної ради,  УСПП, розгляд законопроектів в парламенті було відкладено. Треба негайно поновити  консультації з бізнесом та експертами задля вдосконалення реформаторських документів та винесення їх на розгляд ВРУ в абсолютно оновленому вигляді, наголошують в УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.