• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Самооборона Майдану оголошує війну фальсифікаторам

    Опубликовано: 2014-10-24 12:21:03

    Оскільки парламент не змінив виборче законодавство, і вибори відбуватимуться за правилами, за якими фальсифікували вибори в 2012 році, є величезна необхідність захистити чесність виборів.

    Про це сьогодні розповіли представники Самооборони Майдану в Києві. Організація вже має досвід подібної роботи, оскільки займалася забезпеченням правопорядку під час президентської кампанії у травні цього року як в Києві,  так і в регіонах.

    Звісно, під час президентської кампанії, найбільше фальсифікацій і в тому числі й силових відбулося на Сході України.  Сотник 18-ї сотні Самооборони Майдану, учасник АТО Володимир Солар зазначає, що ключовими особами в цих порушеннях були диверсійні групи, закинуті з Росії.

    - Так, добровольцями Самооборони,  в місті Новоайдарна Луганщині було затримано групу представників «донського козацтва», які намагалися зірвати вибори Президента. Іх було 14. Порушники були виявлені та передані правоохоронним органам, - наголошує він.

    Володимир Солар –командир мобільних груп, створених Самообороною Майдану для забезпечення правопорядку під час виборів. За часів Революції Гідності його 18 сотня була групою швидкого реагування, боролася з тітушками та забезпечувала громадській порядок на Майдані.

    Також, за його словами, оскільки в парламент іде величезна кількість людей, які брали участь у фальсифікаціях 2012 року, а також тих, хто голосував за диктаторські закони 16 січня, через які почалися криваві розстріли на Майдані, Самооборона бере на себе відповідальність за протидію тітушкам кандидатів-корупціонерів, а також різноманітним схемам підкупу виборців.

    Завдання громадських спостерігачів від ОПОРИ та Комітету виборців України – виявляти порушення та фіксувати їх. Завдання правоохоронних органів – затримувати порушників. А завданням Самооборони є допомогти, щоб були затримані всі порушники, які будуть виявлені навіть там, де до спостерігачів застосовуються силові методи тиску. Зважаючи, що навіть у Києві на спостерігачів ОПОРИ вже було здійснено кілька нападів, функція Самооборони дуже важлива. А що вже говоритипро віддалені округи.Так, в Дергачівському 175 окрузі було спалено авто кандидата Сергія Кузана, і всі нитки ведуть до штабу іншого кандидата, який засіває округ гречкою вже не перший раз.

    - Ми звертаємося до МВС та інших правоохоронних органів з вимогоюоперативно реагувати на виявлені факти порушень. Зі свого боку обіцяємо допомогти у забезпеченні громадського порядку та дотримання закону про вибори. – добровольці Самооборони з бафами будуть знаходитися біля виборчих дільниць, готові прийти на допомогу як громадським спостерігачам, так і, власне, правоохоронцям, - також наголошує Володимир Солар.

    Як громадська організація, яка покликана відстоювати цінності Майдану Самооборона не ставить за мету перемогу того чи іншого кандидата, тієї чи іншої партії. Мета Самооборони – чесне волевиявлення громадян.

    - У час, коли ворог захопив Крим та провокує безпорядки на Сході України, чесні та відкриті вибори будуть черговим ударом по путінському режиму,– зазначив командир мобільних груп.

    Координатор цього напрямку Роман  Орищенко, розповідаючи про те, як саме організація сприятиме проведенню чесних виборів, зазначив, що проведені переговори із громадськими організаціями, штабами кандидатів щодо координування діяльності у забезпеченні проведення виборів.

    - Ми також організували на базі Штабу моніторинг порушень виборчого законодавства та спільно з правоохоронними структурами, громадськими організаціями, Штабами протидіятимемо порушенням, - сказав Роман Орищенко.

    По всій Україні буде діяти понад двісті мобільних груп. Зокрема, на особливий контроль взяті в’їзди в населені пункти, розміщення підозрілих осіб в готелях, на базах, в приватному секторі.

    Сформовані мобільні групи швидкого реагування та мобілізований особовий склад Самооборони для запобігання провокаціям та зриву виборів.

    Добровольці Самооборони матимуть зв’язок із спостерігачами, представниками ДВК, ОВК та матимуть інформацію про події на дільницях і в населених пунктах.

    - При виявленні на підходах до місць проведення голосування агресивних молодиків, провокаторів, організаторів та виконавців фальсифікування, зриву виборів – спільно із силовиками перешкоджатимемо їхнім діям, - наголошує Роман Орищенко.

    Зокрема, при необхідності буде  забезпечений супровід виборчої документації щодо результатів виборів від ДВК до ОВК та ЦВК.

    Члени Самооборони Майдану закликають громадян при надзвичайних ситуаціях повідомляти місцевий штаб, а також оперативний відділ Центрального штабу за номером: 0688683649 та електронною адресою: 1321653@ukr.net

    Самооборона сприяє законному проведенню виборів!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.