• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Незаконна «Перспектива» на місці недобудованої школи

    Опубликовано: 2014-10-24 08:38:19

    До Департаменту містобудування та архітектури надходять чисельні скарги щодо забудови земельної ділянки по вул. Драйзера, 40 у Деснянському районі м. Києва. На вказаній земельній ділянці було розпочато будівництво школи, проте на даний час виконуються роботи з будівництва багатоповерхових будинків (житловий комплекс «Перспектива»).

    Головний архітектор Києва Сергій Целовальник проінспектував будівництво житлового комплексу «Перспектива» та поспілкувався з представниками забудовників.

    «Ми бачимо, що замість місць прикладання праці та об’єктів соціальної інфраструктури, які потрібно будувати на Троєщині знову будується житловий будинок. При цьому будівництво є абсолютно незаконним. Забудовники не зверталися до Департаменту за вихідними даними для проектування. Більш того, як мені відомо,земельна ділянка під будівництво житлового будинку не відводилася, тут мала добудовуватися школа», - зазначив Сергій Целовальник.

    Ще у квітні 2014 року Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві зареєструвала ТОВ «Глобал Строй-3» та ТОВ «Київмонтажбуд» декларацію про початок виконання будівельних робіт за зазначеною адресою. Хоча містобудівні умови та обмеження, на основі яких мала би видаватися декларація про початок будівництва у забудовників відсутні.

    Окрім того, у ТОВ «Глобал Строй-3» та ТОВ «Київмонтажбуд»відсутнідокументи, що посвідчують право власності чи користування земельною ділянкою на вул. Теодора Драйзера, 40 у Деснянському районі м. Києва.

    Представники забудовників, з якими спілкувався головний архітектор не показали жодних документів. Коментувати те, на якій підставі розпочато будівництво житлового комплексу «Пекрспектива», вони також відмовилися.

    «Ми написали листа Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві з проханням скасувати реєстрацію декларації про початок виконання будівельних, проте відповіді досі не отримали. Вважаю, цю справу потрібно передати до правоохоронних органів», - зазначив Сергій Целовальник.

    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.