• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Справу Януковича, Азарова, Захарченка будуть розглядати за їх відсутності на території України, - Сергій Соболєв під час візиту до Львова

    Опубликовано: 2014-10-22 13:46:21

    У середу, 22 жовтня, керівник фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Сергій Соболєв та кандидати у народні депутати по виборчих округах №116 Володимир Оверко та №117 Ігор Коць у Львівському прес-клубі реформ розмірковували, як подолати корупцію та вивести економіку країни із тіні.

    «Для цього вже зроблені перші кроки. Є законопроект, який дуже довго готувався, який проходив декілька кіл голосування – Закон про Антикорупційне бюро, - зазначив Сергій Соболєв. - Я був його співавтором, отримав шосту редакцію і в кінцевому результаті за п’ятим разом він був проголосований. І як не парадоксально, в цей же день сталася інша подія, яка дасть можливість остаточно подолати корупцію – ухвалення в остаточній редакції закону «Про прокуратуру». Це був багатостраждальний закон, який входив у «список Фюля» і був однією з передумов нашої євроінтеграції».

    «Чому так на ньому наполягала вся європейська громада? Українські органи прокуратури з моменту їх створення були совком і островом розбещеності та корупції. Генеральна прокуратура та прокуратура на місцях була годівницею для корупціонерів. Вона мала право відкривати та закривати кримінальні провадження. Її використовували конкуруючі компанії, нею боролися зі своїми політичними опонентами. Тепер прокуратура має лише виконувати чотири своїх повноваження, які чітко прописані у Конституції України. Прокуратура буде позбавлена права на слідство. За нею залишається право представляти інтереси держави у судах, або інтереси юридичних та фізичних осіб в разі їх неможливості представляти свої інтереси. Також, якщо мова йде про тероризм, то дозволяти провадити кримінальну справу за відсутності обвинуваченого. Тепер справу Януковича, Азарова, Захарченка будуть розглядати за їх відсутності на території України», - пояснив Сергій Соболєв.

    Кандидат у народні депутати по 117 округу Ігор Коць, який є успішним молодим підприємцем, наголосив, що для виведення економіки з тіні слід зменшити надто високі податки.

    «Щоб держава могла якісно виконувати свої функції, їй потрібна потужна економіка. Надходження у бюджет мають переважати витратну частину. У кожній країні є тіньова економіка. Але у нас, за статистикою Світового банку, тіньова економіка займає близько 60%. Уряд Януковича та його команда вивезли з країни два річних бюджети. Сьогодні ж вивести економіку з тіні заважає надмірне регулювання економіки державою, недостатній захист прав підприємців, неефективна судова система. Та найгірше - високі податки для бізнесу. Основним нашим завдання є створити такі умови, аби малий та середній бізнес працював без проблем. Треба зменшити кількість податків з 20 до 7. Також знизити єдиний соціальний внесок. Тоді люди захочуть платити податки з прибутку відкрито. І надходження в бюджет зростуть» - пояснив Ігор Коць.

    Відмінник української освіти Володимир Оверко в свою чергу закликав кожного громадянина жити чесно та по совісті: «Не можливо перемогти корупцію, коли хто покликаний боротися з нею, покриває її. Треба повернути довіру громадян до суду. Велике значення має спокуса. Коли пропонують, тобі має вистачити сили не взяти. Кажуть, політика – брудна справа. Вона – чиста справа, але її роблять брудними руками».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.