• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: За порушення закону має бути персоніфікована відповідальність кожного

    Опубликовано: 2014-10-20 15:35:03

    Для притягнення до відповідальності винних у порушенні закону, не треба було чекати прийняття закону про люстрацію. Про це на інтернет-конференції на «ЛІГА.net» заявив лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

    «Усі закони і кодекси прийнято! Вони лежать на столі у Генерального прокурора. Ніхто не заважав протягом семи місяців, після завершення Революції Гідності, вичистити державну машину і загалом суспільство від злодіїв і злочинців. Цього не сталося. Хтось каже, що чекали закону про люстрацію? Не думаю. Хоча ясна річ, закон про люстрацію дасть можливість швидше очистити вищі ешелони державної влади від тих, хто в період правління Януковича вчиняв злочини або заплющував очі, коли це робили інші», - наголосив Гриценко.

    За словами лідера «Громадянської позиції», відсторонення від посади під час люстрації – це ще не вся відповідальність. «Наголошую, той, хто порушив закон, має бути притягнутий до відповідальності перед судом. Той, хто вкрав, має повернути вкрадене. Тому давайте розділяти ці два процеси: люстрація, як відсторонення від посади, і особиста, персоніфікована відповідальність кожного за порушення закону. І от ця друга частина має бути завжди, незалежно від того, є чи не має закону про люстрацію. Не треба свою безвідповідальність в органах прокуратури пояснювати відсутністю закону про люстрацію. Боюсь, що причина в іншому - рєбята домовились с папірєднікамі. І от тут має насторожитись журналістська спільнота, експертна спільнота і суспільство загалом. Щоб нова влада не завела країну до ще глибшої кризи або до прірви, як це зробив режим Януковича», - зазначив Гриценко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.