• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дії уряду щодо бюджету-2015 загрожують втратою обороноздатності – Апаршин

    Опубликовано: 2014-10-20 15:14:14

    Недостатні видатки на Збройні Сили в проекті державного бюджету на 2015 рік і зривання графіку його розгляду загрожують втратою обороноздатності, вважає Іван Апаршин, колишній головний інспектор Міноборони, кандидат в народні депутати від «Громадянської позиції».

    «Ми вже привертали увагу громадськості до того, що видатки в 16 млрд. гривень на Міністерство оборони – це проект бюджету роззброєння й капітуляції України. Мінімальні потреби війська, за моїми даними, 48 мільярдів. Але потім Кабмін взагалі відкликав цей законопроект з Верховної Ради, і зірвав таким чином графік бюджетного процесу», - сказав Іван Апаршин.

    Військовий експерт попередив, що невчасне ухвалення парламентом бюджету-2015 загрожує тимчасовою зупинкою багатьох процесів переозброєння та ремонту техніки Збройних Сил.

    «Проект бюджету передбачав всього 1 мільярд гривень на нове озброєння для армії. Це краплина в морі реальних потреб. Але якщо держбюджет 2015 не буде остаточно ухвалений до 1 грудня, навіть ці гроші кілька місяців не дійдуть до заводів, які виробляють БТР, стрілецькі і артилерійські боєприпаси, ремонтують бойову техніку. Зрив передбаченого законодавством бюджетного графіку повністю зупинив державне оборонне планування», - пояснив Апаршин.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.