• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Соколенко: Усі бюджети мають бути відкритими

    Опубликовано: 2014-10-09 08:12:17

    Кандидат в народні депутати від політичної партії "Громадянська позиція" Наталка Соколенко на прес-конференції у Білій Церкві зазначила, що всі бюджети - починаючи від бюджету села, міста, області до бюджету міністерств і відомств - мають бути у вільному доступі в інтернеті.

    "Ми хочемо, щоб суспільство отримало контроль за грошима, які воно сплатило у вигляді податків. Після того, як ми сплатили податки, ці гроші ж не перестали бути нашими! Тому ми маємо право їх контролювати. Потрібно, щоб громадські активісти, журналісти, експерти, громадяни в режимі реального часу могли бачити, куди витрачаються наші гроші", - зазначає Соколенко.

    За словами Соколенко, така практика в Європі вже давно застосовується. "Якщо зараз ми зайдемо в інтернет на офіційний сайт Міністерства оборони Німеччини, то ми побачимо, за скільки і в яку частину купуються танки, за скільки і які закуповуються продукти харчування для армії. І цю різницю між українським і німецьким суспільством ми усі відчуваємо. Наприклад, канцлер Німеччини Ангела Меркель живе у 2-кімнатній квартирі. Натомість, як живуть наші президенти і міністри, всі прекрасно знають", - наголошує Соколенко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.