• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як шукати новини в Інтернеті

    Опубликовано: 2014-10-02 20:53:07

    Щоб знайти потрібну для користувача інформацію в мережі, є кілька можливостей. Перший – просто пройтись по тематичним ресурсам, які ви вже знаєте й підібрати саме ті новини, які вам потрібні. Другий – почати самостійно шукати статті використовуючи ключові слова.

    Варто пам’ятати, що люди все ще не винайшли нічого оригінальнішого (в плані пошуку інформації в Інтернеті), ніж використовувати старі пошукові системи. Не варто думати, що вони на якийсь простенький запит знайдуть вам саме те, що потрібно – вони не інтелектуальні. Отже, щоб потрапити, скажімо, на ресурс українських новин «СЕГОДНЯ.ua», треба або вбити його назву (при чому робот підбере всі ресурси, де зустрічається ця назва), або вбити пряму адресу http://ukr.segodnya.ua/ukraine.html, або почати шукати потрібні вам статті, правильно використовуючи ключові фрази.

    Для цього варто відразу визначити метою запиту та мову (найкращий варіант – російська, тому що таких ресурсів значно більше, ніж українських). Потім – обрати пошуковика, з яким будете працювати (найкращий варіант – Google, який охоплює всі існуючі ресурси, незалежно від мови, бо «Яндекс», наприклад, працює переважно по російським й «не бачить» англійських). Й тепер, нарешті, можна починати пошук по ключовим словам чи фразам.

    Тут варто пам’ятати про одну особливість – машина на перші сторінки підкине ті сторінки сайтів, де вказана вами фраза зустрічається максимально точно й найбільшу кількість раз (звісно, банальний переспам ключів вже не допомагає, отож текст, який ви знайдете, буде цілком нормальним й його можна буде прочитати). Це значить, що зовсім не факт, що ви відразу знайдете саме те, що вам потрібно. Отож доведеться скористатись послугами кількох сайтів, щоб можна було хоч якось проаналізувати отриману інформацію (особливо, якщо це стосується новин) й з’ясувати, де ж вона максимально правдива.

    Рекомендація – якщо ви знайдете кілька цікавих вам тематичних ресурсів, відразу ж підпишіться на них, або додайте в закладини, щоб більше не гаяти часу на пошук, а відразу переглядати останні новини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.