• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олександр Сич: «Потужне громадянське суспільство здатне побороти корупцію в Україні»

    Опубликовано: 2014-09-25 08:10:42

    Потужне громадянське суспільство має стати рушійною силою у боротьбі з корупцією в Україні, що створила сприятливий ґрунт для російської агресії. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич у Вашингтоні під час круглого столу "Прагнення України до зрілої державності" 23 вересня 2014 року.

    Урядовець також додав, що сьогодні максимум зусиль і ресурсів необхідно приділити формуванню нового суспільства та здорових цінностей, які зможуть зламати стару управлінську систему держави. «Нині корупція як іржа роз'їдає здорові моральні основи суспільства і державного устрою. Важко сказати, чи путінська агресія страшніша за корупцію, яка як внутрішній ворог підриває потуги держави перед зовнішньою загрозою», - зауважив Олександр Сич.

    Віце-прем’єр-міністр України назвав ряд причин, що сприяють активному поширенню корупції в державі: низький рівень доходів чиновників, просування окремими законодавцями корупційних схем щодо створення сприятливих умов для власного бізнесу, непрозорість судової системи тощо.

    «Умови економічної кризи не дозволяють забезпечити високий статус українського чиновника відповідною  платнею, що сформувала б матеріальий імунітет до хабарництва. До того ж,  багато народних обранців, що задіяні в корупційних схемах, не зацікавлені в ухваленні ефективних антикорупційних Законів», - підсумував урядовець.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.