• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЦВК сьогодні повторно розгляне документи кандидатів від партії «ВОЛЯ»

    Опубликовано: 2014-09-25 08:05:38

    Про це заявив народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев'янко.

    Він зазначив, що сьогодні всі кандидати від «ВОЛІ» повторно подають до ЦВК увесь пакет документів та заново заплатять грошову заставу.

    «Якщо сьогодні наші кандидати не будуть зареєстровані ЦВК, завтра на засіданні суду ми будемо наполягати, щоб суд дав оцінку діям Центрвибочкому», — зазначив координатор юристів «ВОЛІ» Олексій Бонюк.

    Голова ЦВК Михайло Охендовський під час зустрічі з членами партії «ВОЛЯ» підтвердив, що зробить все можливе, щоб документи членів «ВОЛІ» були сьогодні розглянуті.

    Доповідач по партії «ВОЛЯ», член ЦВК Катерина Березюк зазначила, що під час першої підготовки документів до розгляду «особисто вона не вбачала настільки серйозних помилок, які б стали причиною для відмови у реєстрації». «Коли вже все було готове для реєстрації кандидатів, на засіданні ЦВК з'явилася Тетяна Лукаш і заявила, що їхні документи неправильно оформлені і вони не можуть бути зареєстровані», — розповіла пані Березюк. За її словами, Лукаш посилалася зокрема на лист від Державної реєстраційної служби, в якому містилася цитата зі статуту партії «ВОЛЯ» про те, що начебто документи кандидатів на вибори має підписувати голова Національного секретаріату.

    У свою чергу Олексій Бонюк заявив про навмисну підробку листа Державної реєстраційної служби.

    За словами Юрія Дерев'янка лист з Держреєстрслужби взагалі не може бути підставою для відмови у реєстрації кандидатів. «ЦВК має посилатися та розглядати тільки наші документи та наш статут, якій ми їй надали», — заявив він.

    Нагадаємо, сьогодні прихильники та члени політичної партії «ВОЛЯ» провели мітинг під стінами Центральної виборчої комісіїї, вимагаючи зареєструвати кандидатами у народні депутати  в одномандатних виборчих округах 24 представників цієї політичної сили, яким було безпідставно відмовлено у цьому 22 вересня.  Деякі учасники мітингу принесли з собою шини. Через це виникли сутички з невідомими людьми у зеленій формі та представниками міліції, які намагалися відібрати у мітингарів.

    Партійці з гаслами «Вимагаємо люстрацію ЦВК!», «Очистимо ЦВК від "підрахуїв"», «Геть банду Лукашів!», «Тетяна і Олена Лукаш — прихвосні пропутінського режиму Януковича!» вимагали об"єктивності та чесності від представників комісії.

    На думку Голови Громадського люстраційного комітету України, члена Ради партії «ВОЛЯ» Єгора Соболева, «в тих мажоритарників, яких не зареєструвала ЦВК, банда Януковича та агенти Путіна бачать загрозу, яка покладе кінець їхнім злочинам».

    Юрій Дерев'янко заявив, що ЦВК використала формальний привід, щоб за два дні до закінчення подачі документів не зареєструвати кандидатів по мажоритарних округах від «ВОЛІ», багато з яких будуть балотуватися саме по тих округах, де йдуть представники режиму Януковича. «Не дивно, що Лукаш і здійснила блокування реєстрації наших кандидатів-патріотів, людей з Майдану, які ніколи не були у політиці, які є людьми Волі, які проявили свою громадянську позицію під час Майдану, знайшли мужність і рішучість для того, щоб довести, що політика може бути інакшою», — заявив нардеп.

    Нагадаємо, що вчора, 23 вересня, партія «ВОЛЯ» подала позов до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів партії.

    Як відомо, 22 вересня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатам у народні депутати від партії «ВОЛЯ» в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року.

    Прес-служба Партії «ВОЛЯ»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.