• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд заморозив пенсії і зарплати бюджетників, не враховуючи майже 20-відсоткову інфляцію, зазначають у Партії пенсіонерів України

    Опубликовано: 2014-09-24 14:06:58

    Рішенням парламенту від 31 липня пенсії, заробітні плати і прожитковий мінімум не переглядатимуться до кінця поточного року. Це означає, що в умовах стрімкої інфляції та зростання цін мінімальна зарплата становитиме 1218 гривень, мінімальна пенсія - в районі 949 гривень, а прожитковий мінімум «застигне» на рівні 2018 гривень. За підрахунками, проведеними в Партії пенсіонерів України, які підтверджуються також і результатами дослідження Держстату, на даний момент падіння рівня життя населення зафіксовано приблизно на рівні 25 %, падіння реальних доходів - на 20 %.

     У ППУ відзначають, що і на центральному, і на місцевому рівнях влади тривають корупційні дії - спекулятивні процеси благополучно впроваджені і працюють навіть у сфері постачання армії.

    Голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка наголошує, що згідно порядку проведення індексації грошових доходів населення, індексації підлягають грошові доходи особи, які не мають разового характеру. Тобто йдеться про доходи найбільш незахищених верств населення - заробітної плати бюджетників, пенсії, стипендії, грошове забезпечення військовослужбовців, соціальних виплатах. Зокрема, індексація пенсій проводиться, якщо рівень споживчих цін з моменту останнього підвищення їх розміру перевищив 1 %.

    Нагадаємо, що у липні 2014 Кабінет міністрів погіршив прогноз щодо падіння ВВП і рівня інфляції. Так, Міністерство фінансів запропонувало в проекті змін до Держбюджету - 2014 змінити базові макропоказники, зокрема  планується збільшення падіння ВВП до 6-6,5 %, а зростання інфляції - до 19 %.

    «Таким чином, громадяни України в черговий раз виявляться на межі виживання - з зарплатами, які буде з'їдати інфляція, з непідйомними комунальними тарифами в холодних квартирах. Подібне може викликати таку соціальну кризу, яку Україна вже не переживе. Цього допустити не можна», - підкреслив Кукуріка.

    У світлі таких невтішних статистичних даних і прогнозів самого уряду, Партія пенсіонерів України вимагає від влади індексувати рівень пенсій і зарплат з урахуванням реального рівня інфляції, який, за оцінками самої ППУ, становить від 14,4 % до 19 % до кінця року.
     
    Прес-служба ППУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.