• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Без вільної України не може бути вільної Європи, - Олександр Сич

    Опубликовано: 2014-09-24 13:47:36

    «Без вільної України сьогодні не може бути вільної Європи. Наша боротьба за цінності демократії та суверенітет – відстоювання права кожної з держав самостійно визначати власні пріоритети та власноруч будувати своє майбутнє». На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич у Вашингтоні під час круглого столу щодо прогнозу внутрішньо- та зовнішньополітичних (безпекових) пріоритетів роботи українського парламенту наступного скликання23 вересня 2014 року.

    «Нинішня боротьба України проти російського агресора – це випробування не лише для нашої країни, а й для всього цивілізованого світу, це глобальне протистояння демократії і тиранії, свободи і рабства», - підкреслив урядовець.

    Олександр Сич висловив вдячність уряду США за тверду й послідовну позицію у справі підтримки територіальної цілісності та суверенітету України, здійсненні цілеспрямованої політики щодо організації широкомасштабної протидії російській агресії на світовому рівні. Урядовець висловив сподівання, що спільність цінностей,які захищають США та сучасна Україна, стануть основою подальшого поглиблення українсько-американського стратегічного партнерства та розширення всебічної взаємодії з метою зупинення агресії Російської Федерації.

    Віце-прем’єр-міністр України наголосив на грубих порушеннях прав кримськотатарського народу та українців Криму і Донбасу після окупації півострова та збройного втручання Росії на сході України. «Брутальний наступ на громадянські права наших співвітчизників у Криму та Донбасі, численні заборони в’їзду на свою етнічну батьківщину кримським татарам, викрадення, ув’язнення активістів та пікетувальників за  демонстрацію свого українського характеру  – це реалії, з якими зіткнулися українські громадяни.

    Сьогодні бути українським патріотом – це злісне табу у захоплених терористами окремих районах Донбасу», - зауважив Олександр Сич.

    На думку урядовця, однією з причин російської агресії проти Української держави стала орієнтація нашої країни на європейський шлях розвитку. «Проведення Урядом України всеохоплюючих реформ, наш успіх на європейському шляху зовсім не вкладаються у розрахунки Кремля, де цінності свободи, демократії та лібералізму розглядаються як загрози для режиму», - підсумував Віце-прем’єр-міністр України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.