• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Представники місцевого самоврядування м. Варшави обговорили зі своїми колегами з Києва розширення співробітництва

    Опубликовано: 2014-09-24 13:32:55

    Керівництво міста Варшави має намір запросити очільників міста Києва з офіційним візитом до столиці Республіки Польща з метою обговорення актуальних для Києва та Варшави проектів та підготовки відповідних документів про співпрацю щодо їх реалізації для підписання на рівні Голови Київської міської держадміністрації та Президента м. Варшави.

    Про це заявив бурмістр дільниці Середмістя м. Варшави, депутат, керівник фракції правлячої партії «Платформа Обивательська» у сеймі Мазовецького воєводства Войцех Бартельскі, який з 15 по 19 вересня перебував з робочим візитом у Києві.

    «Наш візит відбувся саме зараз, у такий складний для України час, щоб підкреслити, що Польща та її народ разом з Україною. Ми виступаємо з ініціативою налагодження співпраці в сфері економіки, освіти, культури і готові поділитися своїм досвідом», - підкреслив бурмістр.

    Представники органів місцевого самоврядування м. Варшави обговорили зі своїми колегами з Києва розширення та поглиблення співробітництва між столицями наших держав в рамках договору від 4 лютого 1994 р. про дружбу і співпрацю між Варшавою та Києвом та меморандуму від 23 березня 2000 р. щодо поглиблення співпраці між нашими столицями.
    Зокрема, обговорювалися плани перенесення співробітництва на рівень братерства між містами Варшавою і Києвом.

    В ході візиту проведено зустрічі з представниками влади та громадянського суспільства міста Києва та області: головою Київської обласної держадміністрації Володимиром Шандрою, головою Київської міської держадміністрації Віталієм Кличком, його заступником з гуманітарних питань Ганною Старостенко, секретарем Київської міської ради Олексієм Резніковим, головою Шевченківської районної в місті Києві держадміністрації Олегом Гарягою, головою Громадської ради при Печерській районній в місті Києві держадміністрації, а також головою Київського міського комітету профспілки працівників державних установ м. Києва Віталієм Почтовим, проректором Академії Муніципального Управління Тамарою Івановою.

    «Для столиці важливо залучати досвід успішних європейських країн у галузі місцевого самоврядування. Крім того, ми зацікавлені у поглибленні та розвитку програми молодіжних обмінів між містами, налагодженні освітніх зв’язків, а також організації туристичних і навчальних подорожей київських школярів до Варшави», – зазначила Ганна Старостенко.

    Підписано Листи (Угоди) про наміри між Центральною дільницею м. Варшави та Шевченківським і Подільським районами м. Києва, а також з Київським міським комітетом профспілки працівників державних установ м. Києва та Академією Муніципального Управління.

    Положення підписаних документів передбачають обмін досвідом та пошук практичних рішень в локальній системі управління Києва на прикладі міста Варшави та її Центрального району: обмін відповідними фахівцями, консультантами та експертами; обмін делегаціями, групами та окремими державними службовцями; проведення двохсторонніх зустрічей, конференцій і дискусій.

    Польську делегацію на чолі з Войцехом Бартельским представляли також: очільник адміністрації бурмістра дільниці Середмістя м. Варшави доктор Аркадіуш Куява, представник Українсько-Польського інституту управління у м. Варшава Даніель Матушевский та Леся Матушевска - голова правління Міжнародної громадської організації «Центр Європейської освіти», яка працює в сфері міжнародного молодіжного співробітництва між Україною та Польською Республікою.

    Саме «Центр Європейської Освіти» став одним з ініціаторів та головним організатором такого візиту. За словами керівника організації, Лесі Матушевскої: «Один з головних міжнародних проектів, над реалізацією якого ми сьогодні працюємо - формування громадянської компетентності старшокласників в умовах інноваційного розвитку українських шкіл». 

    Тому найперше, що запропонував бурмістр Дільниці Середмістя м. Варшави за ініціативи та у співпраці з «Центром Європейської Освіти» - це запрошення київських школярів до столиці Польщі вже сьогодні. Обговорювалися також обміни групами учнів і вчителів, організація спільних учнівських, педагогічних та інших творчих проектів.

    Про це йшлося і на зустрічі з директорами експериментальних шкіл м. Києва на базі гімназії «Потенціал», де представники польської делегації взяли участь у флеш-мобі «Кожна дитина за мир в Україні». Київські школярі передали естафету проведення флеш-мобу Варшавським школам.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.