• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 26 вересня відбудеться суд з приводу продовження терміну утримання під вартою для Олександра Кольченко

    Опубликовано: 2014-09-24 13:10:27

    Суд розпочнеться о 14 годині в Лефортовському районному суді м. Москви (Андроньевская пл. 5/9, метро "Площа Ілліча"), суддя Петро Ступін. Номер залу судового засідання можна дізнатися в канцелярії суду безпосередньо перед початком засідання. Попереднє засідання з обрання запобіжного заходу для Кольченко в цьому суді пройшло в закритому режимі, але, як вважає адвокат Кольченко Світлана Сидоркіна, це було незаконно, і на цей раз вона буде домагатися допуску в зал журналістів та інших слухачів. Для здійснення журналістської відеозйомки необхідна акредитація в канцелярії суду.

    Нагадаємо, в травні 2014 року в Криму були затримані четверо молодих людей, яким незабаром пред'явили звинувачення в тероризмі і незаконному обороті зброєю. Серед них - режисер Олег Сенцов і громадянський активіст та антифашист Олександр Кольченко. Слідство стверджує, що Сенцов і Кольченко причетні до «Правого сектору», і це стало однією з підстав для звинувачення, родичі та правозахисники відзначають абсурдність цих звинувачень. Всі обвинувачені вже більше трьох місяців утримуються в СІЗО ФСБ "Лефортово". Слідчі і прокуратура відмовляються визнавати наявність у затриманих українського громадянства, незважаючи на те, що ніхто з них з проханням про отримання російського громадянства не звертався і від українського громадянства не відмовлявся.

    Олександр Кольченко - анархіст і антифашист, учасник студентських та екологічних ініціатив. Закінчив коледж за спеціальністю "менеджер з туризму" в Сімферополі, працював вантажником на пошті і поліграфії, одночасно навчався на заочному відділенні університету на факультеті географії. Брав участь в кампанії проти платної освіти і був активним учасником профспілки "Студентська дія", а також допомагав найманим працівникам захищати свої права, підтримував протести працівників "Кримтролейбус". Неодноразово піддавався нападам ультраправих бойовиків.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.