• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Донецкие студенты собираются пикетировать Кабмин в Киеве

    Опубликовано: 2014-09-24 07:55:16

    Сегодня в 10-00 студенты Донецкого национального университета выйдут под Кабмин с требованием сохранить украинский статус вуза. Об этом они пишут в соцсетях.

    Студенты подготовили обращение к премьер-министру Арсению Яценюку и просят всех неравнодушных присоединиться к их акции за право вуза на самоопределение/Прем’єр-міністру України Яценюку А. П. Шановний пане Арсенію Петровичу!

    Студенти Донецького національного університету звертаються до Вас із закликом зберегти ДонНУ як українську освітню інституцію, врятувавши тисячі людських доль.

    Ми, студенти ДонНУ, вимагаємо роз’яснень щодо відсутності реакції Міністерства освіти і науки України з приводу захоплення університету та реальних кроків, спрямованих на порятунок одного з кращих вищих навчальних закладів Донеччини.

    Ми закликаємо Вас сприяти повній евакуації Донецького національного університету на підконтрольну українській владі та законодавству територію.

    У випадку неспроможності порятунку ДонНУ як цілісної установи, просимо врятувати долі викладачів та студентів, які стали заручниками військового конфлікту, забезпечивши незмінність суми контрактної основи навчання,  збереження  бюджетних місць, виплат стипендій і заробітних плат шляхом розподілу ліцензійного обсягу серед інших вищих навчальних закладів України.  Закликаємо Вас внести зміни до п.п. 3; 5; 10  Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти затвердженого Наказом Міністерства освіти України № 245 від 15.07.96. Ми вимагаємо, щоб у нормативно-правовому акті, було чітко прописано можливість переведення студентів до іншого вищого навчального закладу протягом навчального року, а не тільки, як зазначено в документі Міністерства освіти України, під час літніх або зимових канікул. Просимо Вас виконати свої зобов’язання перед студентами та гарантувати  їх право на освіту ( ст..53 Конституцї України), шляхом створення умов для отримання студентами дипломів українського зразка, зокрема Донецького національного університету.

    Координатор ініціативної групи — Марія (050-606-00-11).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.