• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рішення антимонопольного комітету України щодо “Воля-Кабель”

    Опубликовано: 2005-10-20 13:43:00
    Антимонопольний комітет України рекомендував компанії «Воля-Кабель» не підвищувати вартість соціального пакету аналогового телебачення.
    Як повідомлялося, компанія звернулася до Комітету за роз’ясненням, чи буде підвищення вартості соціального пакету з 18 до 20,20 гривень розглядатися як зловживання монопольним становищем.
    У цьому зв’язку, Комітет провів грунтовне дослідження, проаналізував собівартість послуги та встановив економічну необґрунтованість такого підвищення. 
    «Ми з’ясували, що включений у новий тариф розрахунок витрат на технічне обслуговування, не підтверждений фінансовими документами. І саме тому рекомендували компанії «Воля-кабель» лишити тариф на існуючому рівні. Зважаючи на те, що цим пакетом користується майже 150 тисяч абонентів, виконання наших рекомендацій дозволить залишити в кишенях киян понад триста тисяч гривень щомісячно, - зауважив, коментуючи прийняте рішення, Голова комітету Олексій Костусєв. - Сьогодні керівники більше шестисот компаній кабельного телебачення, послугами яких користуються більше двадцяти мільйонів людей, отримали від Комітету два чіткі сигнали. Перше, кожен оператор має встановлювати вартість своїх послуг індивідуально, виходячи з реальних витрат. І друге, оскільки майже кожен учасник займає монопольне становище у своєму сегменті цього ринку, вони повинні пам’ятати – будь-які спроби встановити економічно необґрунтовані тарифи Антимонопольний комітет України буде жорстко припиняти».
     
    АНТИМОНОПОЛЬНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.