• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Професійні спілки протидіють торгівлі людьми

    Опубликовано: 2005-10-20 09:40:00
    Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ в Україні) та Міжнародна організація праці (МОП) у вересні-жовтні провели низку семінарів під загальною назвою "Розбудова спроможності українських профспілок у протидії торгівлі людьми і ліквідації найгірших форм праці дітей".
     
    Метою проведення цих заходів є сприяння більш активному залученню профспілок до заходів із протидії торгівлі людьми, і зокрема жінками і дітьми, через розвиток потенціалу профспілок України у розробленні і впровадженні заходів у цій сфері на місцевому, національному та міжнародному рівні.
     
    Загалом було проведено 5 регіональних (міжобласних) семінарів та національного семінару у вересні-жовтні 2005 року. У роботі семінарів взяли участь представники профспілкових організацій з 12-и областей та з центральних органів трьох загальнонаціональних об'єднань – Федерації профспілок України (ФПУ), Конфедерації вільних профспілок України (КВПУ) та Всеукраїнського об'єднання солідарності трудівників (ВОСТ).
     
    На семінарах профспілкові діячі були поінформовані про проблеми неврегульованої трудової міграції, торгівлі людьми, а також про реінтеграцію потерпілих від торгівлі людьми. Семінарські робочі групи визначали можливості, стратегічні цілі та конкретні заходи, а також ресурси, необхідні для професійних спілок у протидії торгівлі людьми в співробітництві з державними та недержавними установами в Україні. 
     
    На завершальному етапі, 17-18 жовтня 2005 р. було проведено національний семінар, який проходив у стінах Міністерства праці та соціальної політики і Державного центру зайнятості. На відкритті національного семінару до учасників звернулись Національний кореспондент МОП Василь Костриця, Заступник міністра праці та соціальної політики Володимир Тьоткін, Заступник керівника Місії МОМ в Україні Фредрік Ларссон, а також Голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець і Віце-президент Всеукраїнського об'єднання трудівників Юрій Курило. Окрім активістів та лідерів профспілкових об'єднань, у роботі семінару також взяли участь представники Міністерства праці та соціальної політики України і Державної служби зайнятості.
     
    Пропозиції, вироблені за підсумками проведення регіональних семінарів та на національному семінарі, будуть покладені в основу національного плану дій профспілок з протидії торгівлі людьми і ліквідації найгірших форм праці дітей. Ціла низка пропозицій передбачає активізацію діяльності у цій сфері у рамках соціального партнерства та у тісній співпраці профспілок із державними і громадськими організаціями.
     
    Ця нова спільна ініціатива є частиною проекту «Протидія торгівлі людьми в Україні», що здійснюється МОМ в Україні та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку в Україні, а також проекту МОП-ІПЕК «Викорінення найгірших форм дитячої праці і протидія торгівлі дітьми» і проекту МОП із запобігання торгівлі жінками в Україні, які фінансовані відповідно Департаментом праці США, урядами Федеративної Республіки Німеччина та Республіки Ірландія.
     
    Инф. dcz.gov.ua
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.