• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Втрати бюджету внаслідок воєнних дій обчислюються уже десятками мільярдів гривень

    Опубликовано: 2014-09-12 11:31:56

    Втрати бюджету внаслідок воєнної агресії уже обчислюються мільярдами гривень, але у нас немає іншого виходу аніж шукати шляхи виходу з ситуації та підтримки вітчизняної економіки, адже не можна допустити соціального вибуху, який стане наслідком економічного спаду. Так вважає президент УСПП, співголова парламентського об’єднання «Економічний розвиток» Анатолій Кінах. «Недобір у місцевий та центральний бюджети за час військових дій у Донецької та Луганської областей уже зараз складає близько 14-16 мільярдів гривень.  До того ж держава витрачає на проведення АТО приблизно по 2 мільярди гривень на місяць. Плюс – проблеми через зупинку підприємств на території АТО. Попри все, у нас немає іншого шляху, ніж працювати над вирішенням цих проблеми, потрібна активізація внутрішнього ринку, посилення ділової активності, створення сприятливих умов для розвитку бізнесу. Адже ті борги, які ми сьогодні нарощуємо, все одно доведеться віддавати», - заявив депутат.

    На думку президента УСПП, не можна прикриватися воєнними діями, виправдовуючи затримку реформ, ослаблення економіки, занепад вітчизняного бізнесу, оскільки врешті-решт для перемоги нашої армії також потрібні кошти. «Незважаючи на надзвичайно складні умови, ми робимо зараз все можливе, щоб інвестиції приходили в Україну. Без них стагнація в економіці поглиблюватиметься. А запасу міцності зараз немає ні в українців ні у держави. Допомога Заходу, звичайно, важлива. Але тільки наш розум, воля, інтелект, вміння працювати зможуть вирішити ці проблеми», - вважає Кінах.

    За словами народного депутата зараз ситуація в країні серйозна як ніколи, адже в одному часовому проміжку зійшлися одразу кілька надважливих завдань – проведення перевиборів до парламенту, захист територіальної цілісності країни та порятунок вітчизняної економіки. За таких умов ефективно долати іспити можна лише за рахунок консолідованих дій всіх гілок влади і громадськості.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.