• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заява політичної партії «Громадянська позиція»: Жодних особливих статусів для Донбасу! Це пастка

    Опубликовано: 2014-09-10 20:03:31

    Припинення вогню на Сході нашої держави дало можливість визволити багатьох наших співвітчизників з полону. Немає нічого важливішого за життя людей. Разом з тим, неприпустимо, щоб предметом домовленостей про припинення вогню з українського боку стали зобов’язання, які можуть мати далекосяжні негативні наслідки.

    У червні українська влада вже брала на себе односторонні зобов’язання зупинити бойові дії у війні, яку почали не ми. Наслідком стало перегрупування сил ворога з наступним загостренням конфлікту. За час першого «перемир’я» позиції українських військових були атаковані 108 разів. Тільки за офіційними даними загинуло 27, було поранено 69 українських силовиків.

    Сьогодні історія повторюється: маємо численні свідчення порушення домовленостей з боку терористів і російських окупантів. Знову гинуть наші хлопці. Є жертви серед цивільного населення.

    Заявляємо про неприйнятність постійних поступок під тиском окупантів заради короткочасної вигоди – це допомагати агресору реалізовувати його план. Ми виступаємо за якнайшвидше припинення війни, але не шляхом ганебних поступок. Мир не може бути досягнуто ціною капітуляції України. Тим більше, неприпустимо робити «мир за будь-яку ціну» передвиборчою технологією.

    Останнім часом у діях партій і блоків, які представляють чинну українську владу, простежується намагання використати мир як елемент піару. Кон’юнктурний мир занадто дорого коштуватиме для нас з вами, для нашої країни.

    Одним із головних наслідків бойових дій стала соціально-економічна катастрофа на Сході України і породжений нею обсяг проблем, який тисне на вітчизняну економіку – і без того хронічно хвору через відсутність реформ. За офіційними даними, кожен місяць війни обходиться нашій державі у двадцять мільярдів гривень. На початок вересня збитки від руйнувань на території Донбасу становлять не менше 50 мільярдів гривень. Післявоєнне відновлення Донбасу величезним тягарем ляже на плечі українців. Російський прем’єр Мєдвєдєв вже заявив, що відновлення Донбасу – це винятково клопіт України. Нашою вимогою має бути і фінансова відповідальність Росії за вчинену агресію.

    Водночас, Москва щосили тисне і на Україну, і на весь світ, щоб надати особливий статус території Донбасу. У такий спосіб нас назавжди хочуть підчепити на новий гачок залежності від Росії. Це вже пережили Грузія і Молдова, діставши на своїй території абсолютно не контрольовані регіони.

    Бойові дії на Сході країни не є підставою для штучного розділу унітарної держави на окремі території за планом, який написали кремлівські безумці. Що стане наступним кроком на шляху поступок окупанту? Федералізація? Розпад нашої країни?

    Ми виступаємо категорично проти  особливого статусу зайнятої ворогом території України.

    Партія «Громадянська позиція» закликає всі патріотичні сили об’єднати зусилля і не допустити реалізації в Україні кремлівських планів. 


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.