• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Український оборонний комплекс вимагає кардинальної реформи

    Опубликовано: 2014-09-09 16:57:53

    Український оборонний комплекс здатен  забезпечити потреби армії лише на 10-15%, оскільки Україна не виробляє на своїй території більшість типів озброєння. Тому без термінової міжнародної допомоги нам буде важко протистояти агресії Росії, заявив, коментуючи переговори України з міжнародними партнерами про постачання озброєння для вітчизняної армії, народний депутат, президент УСПП Анатолій Кінах.
    За його словами, сама оборонна галузь країни вимагає негайної реформи. «В Україні зруйновано управління оборонно-промисловим комплексом. Зараз вкрай необхідна Військова доктрина, яка б враховувала нові реалії існування країни, в тому числі – військовий конфлікт на сході.  На її основі  потрібно сформувати Держпрограму розвитку ЗСУ, а на базі програми розвитку армії – створювати програму виробництва спецтехніки та озброєнь для наших ЗСУ», – наполягає народний депутат.
    «Незважаючи на те, що бойові дії на сході тривають вже майже півроку, наша оборонна галузь досі не мобілізована. Так, окремі замовлення в оборонній сфері від держави з'явилися, але вони, не заміняють оснащення, яке ми купували раніше в тій же Росії. Зараз держава, що називається, «з коліс» сформувала окремі замовлення, наприклад, на БТР-ри, окремі підприємства почали займатися капітальними ремонтами авіатехніки, вертольотів, засобами індивідуального захисту. Але цього мало, з точки зору завантаження всіх наших потужностей, це мала дещиця наших реальних можливостей», – говорить А.Кінах.
    За його словами, особливої ​​уваги потребує фінансування, залучення інвестицій для підприємств оборонної промисловості. «Ми повинні розібратися, які підприємства повинні залишитися  казенними, а які мають почати працювати в умовах ринкової економіки. Верховна рада з року в рік затверджувала списки підприємств ОПК, приватизація яких заборонена. Більшість таких підприємств за останні 10 років не отримали ані гривні оборонного замовлення, вони фактично законсервовані і повільно вмирають, адже не можуть проходити ні процедури реструктуризації, ні залучати інвестиції, ні приватизуватися. Цілісна програма розвитку оборонної галузі України повинна кардинально змінити ситуацію в цій галуз », – вважає президент УСПП.

    Водночас, на думку А.Кінаха, реструктуризація вітчизняного ОПК займе певну кількість часу, оскільки чимало цих підприємств мають тривалий цикл виробництва. Тож у короткостроковій перспективі Україна має докласти максимум зусиль для того, щоб у питанні оснащення нашої армії налагодити ефективні зв’язки з міжнародними партнерами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.