• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: Сьогодні НАТО реагує рішучіше, ніж під час російської агресії проти Грузії

    Опубликовано: 2014-09-05 11:21:48

    Дуже важливо, що на факт російської агресії в Україні НАТО почало реагувати швидше й рішучіше, ніж тоді, коли у 2008 році була російська агресія проти Грузії. Про це в ефірі «5 каналу» заявив лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

    Проте, за словами Гриценка, багато з того, про що сьогодні говорить НАТО, – на перспективу, а не на вирішення нагальних проблем.

    «Для нас важлива фінансова допомога від НАТО в 15 мільйонів євро. Але, щоб ви розуміли масштаб: 15 мільйонів – це вартість половини одного сучасного літака. Навіть не цілого! Цих коштів достатньо для лікування наших солдат в їхніх шпиталях. Але, якщо говорити про реальну допомогу, то це практично нічого. Важливо, як анонсував президент Порошенко, що в підсумковому документі буде зафіксовано, що Альянс, як структура, заохочує свої країни-члени на двосторонньому рівні допомагати нам, із зброєю в тому числі. Але при тому ми розуміємо, скільки це займе часу – договори, поставки, продажі», – наголосив Гриценко.

    Крім того, Гриценко зазначив, що в НАТО є різні групи. «Ті країни, які знаходяться ближче до нас, Румунія, Польща, Литва, які на собі відчувають реальну загрозу з боку Росії, більш рішучі. І вони б могли спонукати до прийняття колективного спільного рішення щодо надання нам військово-технічної допомоги, поставок зброї й техніки, якої вам зараз так не вистачає. А є країни, які прямо чи опосередковано знаходяться під впливом Російської Федерації, і вони, відповідно, менш рішучі», – зауважив Гриценко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.