• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Позачергові вибори до ВР ще можуть відбутися за пропорційною виборчою системою – Пукшин

    Опубликовано: 2014-09-04 10:21:12

    Український парламент має можливість внести зміни до закону про вибори народних депутатів. Про це заявив юрист, представник партії «Громадянська позиція» Ігор Пукшин.

    «Будь-яка сфера законодавчого регулювання вимагає стабільності, у тому числі й виборча система. Утім, вибори сьогодні відбуваються за особливих обставин. На сході триває війна, Кремль прагне силою перезавантажити державний устрій України. Через це у кількох десятках мажоритарних округів не вдасться обрати депутатів», – наголосив Пукшин.

    На думку юриста, перехід до пропорційної виборчої системи необхідно було робити одразу після президентських виборів. Тоді всі суб’єкти виборчого процесу мали б змогу підготуватись до нових правил. «Але складається враження, що владна верхівка була не зацікавлена у змінах до виборчого законодавства, намагаючись залишити мажоритарні округи», – каже правник.

    Пукшин вважає, що закон «Про вибори народних депутатів України» не містить заборон на внесення змін. «Зважаючи на особливість ситуації, в яку потрапила наша держава, нічого не заважає нині внести зміни до законодавства й провести вибори за пропорційною виборчою системою», – зазначив Пукшин.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.