• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Люстрацією в Україні займеться Міністерство з питань державної служби — Юрій Дерев’янко

    Опубликовано: 2014-09-02 14:28:10

    Єдиним органом, який буде координувати проведення люстраційної перевірки усіх державних службовців, правоохоронців, військовослужбовців та працівників прокуратури, може стати новостворене Міністерство з питань державної служби.

    Про це заявив координатор робочої групи з підготовки до розгляду у другому читанні люстраційного законопроекту "Про очищення влади" нардеп Юрій Дерев"янко.

    Міністерство може бути створено на базі Національного агентства з питань держслужби. Керівника Міністерства призначатиме Верховна Рада після чого він має пройти перевірку, подавши Згоду — своєрідну люстраційну декларацію до Центральної комісії з перевірки.

    Окрім того, робоча група пропонує встановити кримінальну відповідальність за зловживання владою при проведенні перевірки відповідно до закону "Про очищення влади" від трьох до шести років позбавлення волі та без права обіймати певні посади на строк до 10 років, а також обкладається штрафом від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів зі спеціальною конфіскацією майна.

    Також новим напрацюванням робочої групи, при проведенні перевірки держслужбовці та їхні близькі особи (батьки, брати (сестри) і діти) повинні довести походження їхнього майна за увесь період на держслужбі.

    Юрій Дерев"янко заявив, що робоча група на сьогодні має готовий текст з урахуванням конструктивних пропозицій усіх фракцій. — "Тому ми очікуємо, що профільний Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування 2 вересня розгляне цей законопроект та якнайшвидше внесе його на розгляд Парламенту".

    Нагадаємо, 14 серпня цього року Верховна Рада ухвалила проект Закону "Про очищення влади" у першому читанні 252 голосами народних депутатів.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.