• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Близько 42% батьків України вважають, що українська система освіти пронизана корупцією

    Опубликовано: 2014-08-27 12:42:45

    Опитування, що було проведено ГО «Українська Асоціація Матерів» свідчить про те, що з корупційними діями в системі освіти стикались 65% батьків, чиї діти навчаються в українських учбових закладах. Серед опитуваних 42% дали відповідь, що стикались з корупційними діями регулярно, 23% стикались часто, 17,7% стикались не часто і 17,3% ні разу не були свідками корупційних дій.

    Також за результатами опитування з’ясовано: в 64,3% випадків  підготовкою дитини до навчального року в сім’ї займається мама, в 33% участь у підготовці приймають обоє батьків і в 2,7% підготовкою займається тільки батько.

    64,3% батьків вважає, що держава не виявляє зацікавленість в питаннях виховання та освіти підростаючого покоління, 35,7% висловили думку, що держава зацікавлена цим питанням.

    З приводу кваліфікації викладачів в освітніх закладах, респонденти в 31,3% стверджують, що кваліфікація навчального персоналу не відповідає займаним посадам, і 68,7% опитуваних мають зворотню точку зору і вважають, що кваліфікація викладацького складу знаходиться на потрібному рівні.

    Задоволені освітою, що отримує дитина в навчальному закладі 56% батьків, не задоволені 44%.

    На підготовку дитини до навчального року 12% респондентів планують витратити з сімейного бюджету від 500 до 1000 гривень, 57,7% розраховують витратити від 1000 до 3000 гривень, 29,7% витрачатимуть більш ніж 3000 гривень, 0,7% батьків витратять суму до 500 гривень.

    «Питання з отриманням якісної освіти в Україні в більшості випадків є проблемою. Для того, щоб цю проблему вирішити необхідно розуміти, з якими її складовими ми маємо справу. Це опитування є першим із серії наступних анкетувань українців, які будуть проведені нашою організацією.  Ми ініціювали їх з метою кращого розуміння ситуації в різних сферах освіти та виховання наших дітей. З врахуванням отриманих даних ми  будемо готувати та подавати пропозиції щодо вирішення проблемних питань у відповідні міністерства та профільні органи державної влади з наступним контролем розгляду наших рекомендацій» зазначила голова ГО «Українська Асоціація Матерів» Тетяна Баклажова.

    Опитування було проведено Громадською організацією «Українська Асоціація Матерів». в обласних центрах України, а також в м.Київ. В опитуванні прийняли участь українці віком від 27 до 60 років, що мають дітей, які навчаються в учбових закладах України. Учасниками організації та волонтерами з 23 по 27 серпня 2014 р. було опитано 900 осіб.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.