• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта – юним філателістам: вперше навчальна програма з філателії

    Опубликовано: 2014-08-27 11:42:57

    Міносвіти схвалено до використання у навчальних закладах програму з позашкільної освіти гуманітарного напряму «Юні філателісти». Розроблення такої навчальної програми ініційовано Укрпоштою спільно з Асоціацією філателістів України та Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти з метою розвитку української філателії та популяризації філателістичної продукції серед дітей.

    Навчальна програма «Юні філателісти» вперше з’явилася за часів незалежності України та покликана сформувати у молодого покоління базові знання про колекціонування як історичний та соціокультурний феномен та одночасно цікаве захоплення людей по всьому світу, за допомогою якого можна розширити спектр знань та відкрити масу незвіданого. Програма орієнтована на вихованців віком від 11 до 17 років.

    Автор програми – філателістка з Одещини, викладач державного навчального закладу «Овідіопольське професійно-технічне аграрне училище» Тетяна Нестеренко. Опанування дисципліни допоможе сучасній молоді виявити та розвинути комунікативні, соціальні й творчі навички, зокрема, здатність проявляти творчу ініціативу та генерувати ідеї, асоціативно мислити. Також програма допоможе розвинути у вихованців естетичну культуру, моральні і духовні якості, закласти підґрунтя толерантності, громадянської позиції та патріотизму. Оволодіваючи знаннями з філателії, юнаки й дівчата вивчатимуть історію, географію, пізнаватимуть культуру та мистецтво України та різних країн світу. 

    Тематичне наповнення програми пропонує до уваги юної аудиторії історію філателії, правила формування філателістичних колекцій, філателістичну термінологію, правила зберігання і способи виготовлення поштових марок та інших об’єктів філателістичного колекціонування, правила підготовки колекцій до філателістичних виставок тощо. Крім того, юні філателісти на практиці зможуть ознайомитись та оцінити існуючі вітчизняні та світові колекції поштових марок.

    «Філателія – це неосяжний світ, в якому відволікаєшся від поганих думок та отримуєш лише позитивні емоції, – зізнається автор навчальної програми Тетяна Нестеренко. – Кожна марка унікальна по-своєму, вона проходить власний незвичайний шлях, саме тому кожен екземпляр – це історія. Колекціонування поштових марок – дуже цікаве та захопливе заняття. Філателістів завжди вирізняє ретельний та виважений підхід до роботи».

    Навчальну програму можуть взяти на озброєння позашкільні та загальноосвітні навчальні заклади України. За бажанням в школах можуть бути організовані гуртки, де викладачем курсу є педагог школи або філателісти. Навчання за програмою триває 1 рік. Детальніше ознайомитись з навчальною програмою «Юні філателісти» можна на сайті Укрпошти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.