• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Податку на благодійність для учасників АТО бути не повинно

    Опубликовано: 2014-08-15 11:52:14

            За умови, коли державі складно  повноцінно організувати ефективне постачання засобів захисту, ліків, предметів першої необхідності для військових у зоні антитерористичної операції, треба зробити все можливе, щоб принаймні волонтери могли безперешкодно надавати підтримку нашій армії, мирним мешканцям та організовувати лікування і реабілітацію поранених внаслідок проведення АТО. Таке, коментуючи ухвалення Верховною радою у першому читанні    законопроекту № 455а, ініційованого Президентом України Петром Порошенком, заявив співголова депутатського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах.

                «У парламенті існує одразу кілька подібних законопроектів, вони доповнюють один одного. Парламент має якнайшвидше ухвалити ці ініціативи у другому читанні,  щоб волонтерам не довелося під кінець року сплачувати гігантські податки з зібраних благодійних внесків», – заявив А.Кінах.

             Водночас, на думку народного депутата, мають бути зроблені термінові висновки, щодо проблем з налагодженням відповідного постачання армії державними структурами. «АТО триває уже не перший місяць, а роботи у волонтерів не меншає, навпаки, навантаження збільшилося. Адже тепер величезної допомоги потребує населення уже звільнених і ще підконтрольних терористам населених пунктів сходу, додалося клопоту і з забезпеченням десятків тисяч переселенців з зони бойових дій, сотні поранених бійців потребують тривалого і коштовного лікування та реабілітації», – говорить Кінах. На його думку, треба  з’ясувати і усунути причини такого зволікання і налагодити абсолютний контроль за розподілом і витратами державних коштів, виділених на потреби АТО. «Зараз не має існувати проблем з постачанням військових та постраждалих як з числа бійців, так і мирних громадян, мали б бути чітко налагоджена гуманітарна допомога мешканцям сходу з інших регіонів України. Тоді б сусід-агресор не зміг би спекулювати на трагедії українців, яку сам же і спричинив», – заявив нардеп. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.