• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для ефективної боротьби з тероризмом треба вдосконалити закон про СБУ

    Опубликовано: 2014-08-15 11:50:50

    До Закону  України щодо боротьби з тероризмом необхідно внести зміни для   удосконалення його ефективності з врахуванням нинішніх  реалій - військової  агресії, проявами сепаратизму, діяльністю диверсійних і озброєних груп, блокуванням і захопленням об’єктів приватної та державної власності, заявив співголова депутатського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах, коментуючи необхідність ухвалення змін до Закону про СБУ.

    «Цей законопроект дасть змогу запобігти можливим терактам на території України. Структура СБУ визначається профільним законом і для створення такого підрозділу до нього треба внести відповідні зміни. Вони не вимагають додаткових ресурсів з бюджету. Штат формуватиметься за рахунок оптимізації чисельності Служби безпеки. Ці зміни дадуть можливість в цілому вести ефективну антитерористичну діяльність,  включаючи і превентивні заходи», - заявив народний депутат.

    Завдяки ухваленню цього законопроекту вдасться удосконалити    нормативно-правову базу у сфері боротьби з тероризмом, а відтак і    підвищити ефективність антитерористичних заходів. Водночас, на думку Анатолія Кінаха, у глобальній перспективі Україна повинна сформувати власну програму запобігання тероризму. «У нас є багато надзвичайно вразливих об’єктів - атомні станції, мости, дамби, певні заводи, трубопроводи, газові сховища та споруди  ЖКГ, військові склади, які можуть стати мішенню терористів», - застерігає народний депутат. На його думку, враховуючи специфіку нинішніх ризиків для України, дуже важливо відпрацювати національну програму запобігання тероризму якнайшвидше, і, можливо, залучити для цього міжнародних фахівців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.