• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Верховна Рада зробила перший крок для люстрації

    Опубликовано: 2014-08-14 16:22:11

    14 серпня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект «Про очищення влади», який передбачає перезавантаження державної системи. “За” відповідне рішення проголосувало 252 депутатів (поіменне голосування за законопроект).
     
    “Це перша перемога на шляху до оновленої України! І вона стала можливою, в першу чергу, завдяки тиску громадськості. Тепер наше спільне завдання - слідкувати за тим, щоб під час дооопрацювання законопроекту з нього не були виключені норми, які роблять його дієвим, а також готуватися до мобілізації під Парламентом під час другого читання”, - зазначив Голова Громадського люстраційного комітету, Єгор Соболєв.
     
    Ще зранку законопроект «Про очищення влади (№4359а) навіть не був включений до порядку денного ВР. Але ще до початку роботи Парламенту біля його стін зібрався чисельний мітинг на підтримку люстрації. Громаський Люстраційний комітет, «Автомайдан», «Воля», «Реанімаційний пакет реформ», «Демократичний альянс», Правий сектор, «Самооборона» та тисячі небайдужих громадян з Харкова, Одеси, Чернігова, Волині, Києва та інших регіонів пікетували будівлю ВР.  На кілька годин була перекрита дорога біля Верховної Ради, до стін Парламенту збудовані барикади із шин.
     
    Перед закриттям ранкового засідання ВР, Закон «Про очищення влади» таки був включений до порядку денного і одразу прийнятий за основу. Після цього на голосування винесли законопроект регіонала Матвієнка (№4429а — «Проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо уточнення права бути обраним)»), який передбачає заборону брати участь у виборах усім народним депутатам України І – VII скликань, але “за” нього проголосувало лише 126 депутатів.
     
    Нагадаємо, законопроект «Про очищення влади»  передбачає перевірку усіх суддів, правоохоронців, співробітників СБУ та працівників усіх державних органів, починаючи з Президента України.  Ті люди, які не пройдуть люстраційну перевірку будуть позбавлені обіймати керівні посади у державі упродовж 10 років. Проводити набір нових держслужбовців, відповідно до законопроекту має реформоване Національне агентство з питань державної служби.
     
     Прес-служба Громадського Люстраційного комітету

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.