• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віталій Іляшенко: « Регіонали чинять шалений супротив виборчим змінам»

    Опубликовано: 2014-08-14 08:15:26

    Частині депутатів Верховної Ради нинішнього скликання бракує волі для кардинальної зміни виборчої системи. Тому швидше за все проголосувати за закон про пропорційну систему із відкритими списками зможе тільки наступний склад Ради. Про це в ефірі телеканалу "112" заявив народний депутат від "УДАРу" Віталій Іляшенко.

    – Головна мета внесення змін до закону про вибори – підвищити реальний вплив суспільства на склад парламенту. Таких змін із жахом бояться колишні і нинішні члени фракції Партії регіонів, які чинять цьому шалений спротив. Виборцям варто запам’ятати це – і відповідно дати оцінку на виборах, – зауважив народний депутат.

    За його словами, "УДАР" ініціює кілька важливих змін у виборчому законодавстві. Новий закон про вибори повинен зробити парламент справжнім представницьким органом народу, здатним підтримати необхідні країні реформи.

    – По-перше, наша фракція виступає за пропорційну систему з відкритими списками, щоб поєднати відповідальність партій перед суспільством та депутатів перед виборцями. По-друге, ми маємо сформувати демократичну, проєвропейську більшість в новому парламенті. Третє питання – це ощадливість у використанні бюджетних коштів. Треба оптимізувати витрати з бюджету, – заявив Віталій Іляшенко.

    Також він додав, що, оскільки більше 150 депутатів взагалі не ходять на сесійні засідання, але одержують зарплату як вони, так і їхні помічники, то Верховну Раду треба перезавантажити у якомога коротші терміни.

    – Навесні наступного року може бути занадто пізно. Потрібно якнайшвидше перейти до реалізації реформ і змін в країні, які мають спільно втілювати президент, демократична більшість парламенту і сформований нею уряд, – наголосив він.

    Прес-служба народного депутата України В. Іляшенка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.