• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада может предоставить местным бюджетам больше самостоятельности

    Опубликовано: 2014-07-29 08:14:43

    Народний депутат Юрій Дерев'янко пропонує видатки місцевих бюджетів на поточні ремонти об'єктів соціально-культурної сфери, житлово-комунального та дорожнього господарства віднести до витрат бюджетів розвитку.

    Відповідний законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу №4381а нардеп зареєстрував 28 липня.

    "Видатки бюджету на поточні ремонти об'єктів соціально-культурної сфери і житлово-комунального, дорожнього господарства сьогодні фінансуються виключно із загального фонду місцевих бюджетів, коштів якого постійно не вистачає", - зазначає автор проекту.

    Тож документом пропонується внести зміни до частини другої статті 71 Бюджетного кодексу, згідно з якими видатки місцевих бюджетів на відповідні цілі будуть здійснюватися тепер за рахунок витрат бюджетів розвитку.

    На думку Дерев'янка, органи місцевого самоврядування повноважні самі визначати напрями використання бюджетних коштів.

    "Право на самостійність місцевих бюджетів визначено як один із принципів бюджетної системи України, який закріплено у статті 7 Бюджетного кодексу України, та забезпечується закріпленням за ними відповідних джерел доходів бюджету", - наголошує він.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.