• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Будьте обережні при виборі продуктів харчування влітку

    Опубликовано: 2014-07-18 13:20:41

     

    Звертаємо увагу, що багато мешканців та гостей столиці купують товари сумнівної якості в місцях несанкціонованої торгівлі (з землі, автомобілів,  ящиків, тощо) у людей, які торгують продуктами харчування невідомого  походження, та продають їх за цінами нижчими ніж у торгівельній мережі.

    Ці продукти найрізноманітніші, а саме: консервація (гриби, плодоовочеві та м'ясні консерви), ковбаси, пиріжки, кисломолочна продукція, риба в'ялена та копчена; кондитерські вироби з кремом, борошняна   та сільськогосподарська продукція (овочі, фрукти, зелень, мед та інше).
     
    Пам'ятайте, що купувати
      продукти в таких місцях небезпечно!
     
    Окрім, місць несанкціонованої торгівлі
      у м.Києві,  існує багато несанкціонованих  малих архітектурних форм (МАФів) з продажу  напоїв, у тому числі  пива, риби в'яленої та копченої невідомого  походження,  кулінарних виробів (шаурми, пиріжків, млинців, тощо).
     
    В МАФах продукція зберігається без дотримання температурного
      режиму, без  упаковки,  при наявності у приміщенні  комах (мух), які є механічними перенощиками збудників окремих інфекційних захворювань (дизентерія, черевний тиф, личинки гельмінтів, тощо). 
     
    Вживання влітку копченої продукції, яка реалізується в таких умовах, може привести  до  небезпечного захворювання – ботулізму!
     
    Існує ризик, що влітку, при підвищеній температурі  повітря, продукти можуть  швидко  псуватись, тому власники намагаються швидко переробляти та реалізувати їх у вигляді готових страв. Таким чином, покупці можуть отримати неякісний  товар.

    Така  торговельна діяльність створює загрозу для здоров'я та життя людини та може призвести до виникнення та поширення харчових отруєнь, інфекційних захворювань, таких як, сальмонельоз, дизентерія, ботулізм тощо.
     
     

    При  купівлі  продуктів  харчування  особливу увагу необхідно звертати на зовнішній  вигляд продуктів, терміни реалізації, де вони зберігаються та в яких умовах реалізуються!

     
     Радимо проводити закупівлю продуктів харчування в стаціонарних підприємствах продовольчої торгівлі, ринках, закладах ресторанного  господарства, в яких створені  відповідні санітарно-гігієнічні умови для зберігання та реалізації продуктів харчування. А також мають наявні документи, які підтверджують їх безпеку та якість, та де регулярно відповідними службами проводяться лабораторні дослідження продукції, що реалізується.
     
     В разі виявлення продукції сумнівної якості, радимо звертатися до керівника підприємства, повернути неякісний товар та захистити тим самим свої права та здоров'я!
     
     
    ГУ Держсанепідслужби у м. Києві 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.