• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Потрібна програма підтримки переселенців з зони АТО і Криму

    Опубликовано: 2014-07-15 19:03:20

     

    Понад 40 тисяч українців покинули свої домівки і змушені змінити місце проживання через агресію Росії. Ці люди потребують захисту держави, потрібна програма підтримки переселенців, закон про статус тимчасових переселенців з зони збройного конфлікту. Таке, коментуючи дані Міністерства соцполітики щодо кількості біженців, заявив голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах.

    “По тому, як держава піклується про своїх пенсіонерів і дітей можна судити про якість роботи влади. Серед переселенців чимало малолітніх, жінок, інвалідів, людей похилого віку. Їм потрібне тимчасове житло, працевлаштування, поновлення виплат. З огляду на подальше загострення військового конфлікту на сході, кількість біженців буде збільшуватися. Потрібна програма всеукраїнського масштабу, яка б об’єднала в єдиний координаційний центр зусилля держави і волонтерських організацій», - заявив Анатолій Кінах.

    На думку депутата влада має докладати більших зусиль для убезпечення мирних громадян, стимулювати їх переселятися у безпечніші регіони. «Програма евакуації мирних мешканців з зони АТО досі відсутня. Особливо тривожить ситуація з дітьми-сиротами, яких терористи неодноразово намагалися вивезти у Росію. Влада щонайперше мала б евакуювати дитячі будинки і притулки з зони бойових дій», - заявив Кінах. На думку депутата влада має скористатися літнім періодом для підготовки до більш складних умов осінньо-зимового часу. «Одразу з настанням негоди загостряться проблеми з постачанням переселенцям продуктів харчування, оплатою за комунальні послуги, забезпеченням теплом, гарячою водою»,-попередив Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.