• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 15.07.2014 о 10.00 залізничники пікетуватимуть Кабмін

    Опубликовано: 2014-07-11 13:44:43

    Повідомляємо, що 15 липня о 10.00 Вільна профспілка залізничників України (ВПЗУ) спільно з Вільною профспілкою Південної залізниці (ВППЗ) розпочнуть безстрокове пікетування будівлі Кабінету міністрів України (м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 12/2).


    На думку залізничників та незалежних профспілок, нинішні тенденції в «Укрзалізниці» можуть призвести до руйнації підприємства, яке стабільно працювало й виконувало усі поставлені державою завдання.

    Під стінами уряду вони вимагатимуть:

    1. Зупинити і не впроваджувати:

    - Практику: введення режимів неповного робочого часу; відпусток без збереження заробітної плати; звільнення працівників та співробітників пенсійного віку та перегляду штатних одиниць, на яких вони працюють; відміну доплат за виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника, за суміщення професій; розширення зони обслуговування або збільшення обсягів робіт та відміну доплат працівникам, які мають неповне завантаження.

    - Заборону роботи машиністів-інструкторів локомотивних бригад як машиністів.

    - Заборону виплат всіх додаткових премій, одноразових заохочень, премій та винагород, запровадження раціональних пропозицій.

    - Заборону виплат компенсацій за не використану відпустку понад 24 дні.

    - Заборону виплат премій за основні результати, виплату лише за наявності фонду оплати праці.

    2. Підняти заробітну плату пересічним залізничникам та слюсарям з ремонту рухомого складу.

    3. Відмінити розпорядження Кабінету міністрів України № 514-р. від 27.05.2014 р. про розірвання контракту з начальником державного підприємства «Південна залізниця» Філатовим О.В.

    4. Відмінити і більше не впроваджувати наказ №222-Ц від 20.05.2014 р. за підписом генерального директора «Укрзалізниці» Остапюка Б.Я. «Про затвердження відокремлених підрозділів пасажирського господарства, що підлягають реорганізації у 2014 р.», а також рішення першого заступника начальника Головного пасажирського управління Козака М.П. щодо реорганізації Кременчуцької філії Полтавської вагонної дільниці, Полтавської вагонної дільниці, Сумської вагонної дільниці в пункти

    технічного обслуговування Харківської вагонної дільниці Південної залізниці: Кременчук, Полтава, Суми (із збереженням резервів провідників у складі ПТО Кременчук, ПТО Полтава, ПТО Суми).

    4. Забезпечити матеріально-технічне обслуговування ТР-1 електровозів ВЛ-80 у ВП «Локомотивне депо Кременчук» ДП «Південна залізниця».

    5. Заборонити практику подовжених плечей (відстані між станціями, депо, де обслуговуються потяги), більш ніж на 250 км в одну сторону та режиму праці з відпочинком в оборотному депо не більш ніж 8 годин для локомотивних бригад.

    6. Переглянути умови проходження періодичних медичних оглядів для працівників залізничного транспорту та забезпечити реальні умови праці відповідно до вимог наказу №240 Міністерства охорони здоров'я України.

    7. Відмінити пасажирські потяги, які прямують маршрутами Кременчук- Сімферополь і Кременчук - Москва. Замість них відновити рух поїздів за напрямками Кременчук-Львів, Кременчук-Київ (нічний).

    Незалежні профспілки та залізничники сподіваються, що чиновники, які ухвалювали односторонні, необґрунтовані накази, відмінять свої рішення, а також перш ніж видавати накази чи надсилати телеграми, вестимуть діалог з профспілками, які реально захищають інтереси працівників залізничного транспорту та інтереси підприємства.

    Конфедерації вільних профспілок України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.