• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Добровольці, які підняли державний стяг над звільненим від сепаратистів Слов'янськом, поспілкувалися з журналістами.

    Опубликовано: 2014-07-10 22:22:57

     

    Керівник виконавчого комітету Самооборони Майдану, речник Центру підтримки добровольців Данило Клех сьогодні під час брифінгу в кризовому медіа центрі представив бійців 2-го батальйону Нацгвардії, що повернувся вчора у Київ на ротацію.

    - Командир батальйону Андрій Тірон та бійці Іван Журавльов і Василь Ковальчук - це хлопці з першого розвідувального взводу 2-го батальйону Нацгвардії. Саме вони 5 липня зняли прапор терористів зі Слов'янської міської ради та підняли український стяг, - представив добровольців Данило Клех.

    Командир батальйону Андрій Тірон, в свою чергу, зазначив, що цей батальйон було сформовано з добровольців Самооборони Майдану за наказом секретаря РНБО Андрій Парубій.

    Комбат розповів про цілу низку героїчних вчинків своїх підлеглих та про те, як проводилася розвідка у Слов'янську, про те як звільняли місто від терористів. Це звільнення відбулося дуже швидко, за 15 хвилин батальйон пройшов 2 блок-пости противника та увійшов у місто, де першим чином добровольці пішли оглядати захоплені адміністративні будівлі. Бійці також продемонстрували прапор терористів, який вони привезли зі Слов'янська.

    Крім того, бійці зазначили, що багато місцевого населення співпрацювало з українською армією та не підтримувало сепаратистів. Люди самі затримували бойовиків голими руками та приводили їх на блок-пости Національної гвардії.

    - Жителі Слов'янська зустрічали нас зі сльозами на очах, раділи нашій появі, дякували і плакали, коли над містом замайорів державний стяг, - розповіли добровольці.

    Зараз хлопці повернулися з зони АТО на плановий 21-денний відпочинок.
    - Хочу наголосити на тому, що після відпустки батальйон і надалі буде виконувати своє бойове завдання, - зазначив Андрiй Тiрон.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.