• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрий Ткаченко встретился с первым заместителем министра доходов и сборов Игорем Билоусом

    Опубликовано: 2014-07-08 19:13:05

    Оформлення договорів оренди землі сільськогосподарського призначення, зокрема, державної власності, має відбуватися на районному рівні, а реєстрація підприємств із огляду на очікувану децентралізацію влади – за місцем здійснення діяльності. На цьому акцентував увагу голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко під час зустрічі з першим заступником міністра доходів і зборів України Ігорем Білоусом та бізнес-кіл області у п’ятницю, 5 липня.

    За його словами, тільки на Черкащині працює майже 180 юридичних осіб, які зареєстровані в зовсім інших областях.

    – Зрештою, якщо ми говоримо за децентралізацію влади, стимулювання органів місцевого самоврядування в контексті розвитку територій, то такі підприємства повинні сплачувати податки як до державного, так і до місцевого бюджетів, – зазначив Юрій Ткаченко. – Свого часу був створений підрозділ по роботі з великими платниками податків, а ініціативу області в кінцевому результаті перенесли на центральний рівень. Утім, і тут є фахівці, які зможуть адмініструвати не гірше.

    Водночас, очільник області вийшов до першого замміністра з пропозицією спустити на місцевий рівень питання передачі земель сільськогосподарського призначення.

    – Зараз підписання документів, договорів оренди чи надання згод так само відбувається на центральному рівні, – зазначив Юрій Олегович. – Напевне саме представники територій найкраще знають, кому надавати землю і на яких умовах. Централізоване оформлення орендних договорів гальмує процес.

    Окрім того, обласний очільник наголосив на важливості прозорості податку на додану вартість. Його сплата, каже, має відбуватися в автоматичному режимі, але чітко і прозоро.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.