• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Николай Катеринчук создает инициативную группу по освобождению наших пленных в зоне АТО

    Опубликовано: 2014-07-04 18:47:26

    «Сьогодні було створено ініціативну групу, яка буде займатися питаннями звільнення полонених в зоні АТО та пошуком тих військових, доля яких невідома. У групу ввійшли відомі журналісти, адвокати, громадські діячі, які готові всіляко сприяти цьому процесу», - про це повідомив ініціатор створення такої групи, лідер Європейської партії України, народний депутат Микола Катеринчук.

     

    «Цього тижня, перебуваючи в Баку на Двадцять третій щорічній сесії ПА ОБСЄ у складі парламентської делегації від Верховної ради України, нам вдалося створити контактну групу на рівні ПА ОБСЄ, куди ввійдуть 8 країн. Я представлятиму Україну і ця група буде займатися двома ключовими питаннями: звільнення полонених та питанням біженців до Російської Федерації, які хочуть повернутися в Україну», - сказав Микола Катеринчук.

     

    «Вважаю, що ця ініціатива дуже необхідна, оскільки нині процес визволення наших полонених, м’яко кажучи, непрофесійний та містить в собі окремі питання пов’язані з грошима. А саме: за звільнення наших хлопців вимагають грошову винагороду. Такі речі потрібно припиняти», - повідомив він.

     

    «Після збору усієї необхідної інформації буде створено спеціальний розділ на сайті facenews ua , куди можна буде надіслати усю наявну інформацію про знайомих, друзів та родичів, які опинилися в полоні, поінформувати про умови їх утримання, ознайомитися з інформацією Міністерства Оборони, СБУ, Прикордонних військ, Нацгвардії та інших силових відомств про, те яка ведеться конкретна робота по конкретним прізвищам людей які опинилися в полоні, доля, яких не відома і які перебувають в зоні АТО», - наголосив політик.

     

    «За останні 10 днів нам вдалося визволити двох полонених (бійця батальйону «Айдар» та ще одного нашого близького товариша). Коли ми почали цим займатися та звернулися в органи державної влади, то стало зрозуміло, що з цими питаннями не все гаразд. Не має єдиного центру, який би займався цими питаннями. Тому ми будемо звертатися до уповноваженого Президентом з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко по цих питаннях, в Адміністрацію Президента аби відповідний орган з’явився на державному рівні. Ми вважаємо, що в таких питаннях допомагати та ухвалювати рішення має держава і ми будемо активно цим займатися», - сказав нардеп.

     

    Микола Катеринчук повідомив, що вже отримав доволі суттєвий досвід після звільнення перших двох полонених. «Ми вже маємо напрацьовані контакти, людей, які готові на безкоштовній основі допомагати у звільнені полонених. Кожен день перебування в руках терористів несе їм пряму загрозу у формі тортур чи навіть фізичного знищення. Тому діяти потрібно швидко», - наголосив він. - «Нашим завданням є об’єднання можливостей простих громадян, держави та представників ОБСЄ по визволенню наших полонених».

     

    Микола Катеринчук також запевнив, що звільнення полонених ні в якому разі не буде здійснюватися шляхом грошового викупу.

     

    Прес-служба Європейської партії України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.