• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВР Украины подготовила ответ инициативе России о создании свободной экономической зоны в Крыму

    Опубликовано: 2014-07-03 11:45:44

    Верховна Рада України ухвалила у першому читанні проект закону про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні Криму та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України (№4032а). Цим законом пропонується створити вільну економічну зону (ВЕЗ) на території Криму на 10 років.Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику  Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) «InsideUkraine».

    Даний законопроект є українською відповіддю на російський закон про створення вільної економічної зони в Криму. Також прийняття даного законопроекту покликано створити правову основу та дещо пом’якшити умови ведення господарської діяльності в контексті прийнятого закону про окуповані території. Однак на практиці, в умовах фактичної окупації Криму Росією, виникають сумніви щодо можливості повноцінного функціонування даного законопроекту у випадку його прийняття.

    Нагадаємо, що законопроектом передбачено, що на території ВЕЗ Криму має діяти особливий правовий режим економічної діяльності фізичних та юридичних осіб та особливий режим внутрішньої та зовнішньої міграції фізичних осіб. Передбачено, що ВЕЗ Криму є комплексною вільною економічною зоною, яка поєднує в собі такі функціональні типи як вільну митну зону і порти, митні склади, технологічні парки, технополіси, комплексні виробничі зони та туристично-рекреаційні зони. Законопроектом пропонується скасувати всі податки, крім податку на прибуток з громадян та відрахувань у соціальні фонди.

    Також законопроектом передбачено запровадження мультивалютного режиму для оплати товарів та послуг і дозволено використання для готівкових розрахунків таких неконвертованих валют як російський та білоруський рублі, молдавські леї, казахстанські тенге.

    Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику  Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) «InsideUkraine».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.