• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: Фирмы и фирмочки, созданные вокруг армии, и сейчас наживаются за счет солдатского котла

    Опубликовано: 2014-07-02 20:06:06

    Замість вдосконалення системи аутсорсингу в армії, замість підготовки її до можливих дій в умовах воєнної агресії, керівники Міністерства оборони більше переймалися "потоками". Наслідком стала фактично павутина фірм і фірмочок навколо армії, які безсоромно наживалися і зараз наживаються за рахунок солдатського котла. Про це під час веб-конференції на bigmir)net розповів лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

    «Замість того, щоб бути на полігоні, солдати тисячами щодня заступали в наряди на кухню, чистили картоплю, мили там посуд, і так - 365 днів на рік. В усіх військових частинах», - зазначив політик.

    Гриценко нагадав, що перебуваючи на посаді міністра оборони, він кардинально змінив систему продовольчого забезпечення армії - на рубежі 2007 року, за його словами, в армії було впроваджено систему аутсорсингу. «Тобто, харчування забезпечували не самі військові, а зовнішні структури, які обиралися прозоро, на основі тендерів. При тому, якість харчування, раціон, стали значно кращими, - пояснив Гриценко. - На жаль, після мене на керівні посади військового відомства призначали людей, які мали свій власний бізнесовий інтерес якраз у сфері забезпечення армії харчами, пальним, медикаментами тощо».

    «Назви цих фірм, їх власники добре відомі і прокуратурі, і Службі Безпеки, і апарату Кабміну. Тим не менше, все це продовжується дотепер. На жаль, аби прикрити зловживання і бездіяльність, зараз намагаються перевести стрілки відповідальності», - сказав він. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.