• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламент поддержал законопроект о выполнении решений ЕСПЧ

    Опубликовано: 2014-07-02 12:29:14

    Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 2237 "Про внесення змін до закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" (Ініціатори Сергій Лабазюк, СергйМартиняк, Ярослав Москаленко і Віктор Бондар із депутатської групи "Суверенна європейська Україна"). За відповідне рішення проголосували 277 нардепів.

    "Наше з вами завдання не нехтувати викликами сьогодення, а навпаки довести, що судова система України спроможна захистити права громадян", - заявив з трибуни парламенту Сергій Лабазюк.

    За його словами, тільки за офіційними даними ЄСПЛ кількість справ, що надходять з України, є однією із найбільших із держав, які входять до Ради Європи. "Кожна 10-та скарга надходить від громадян України. Зараз на розгляді перебуває близько 8000 заяв від українського позивача. Заборгованість України з виплати компенсацій на початок 2014 року становила 14,2 млн. грн.", - навів статистику парламентарій.

    Законопроект вносить до закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" ряд змін, які повинні прискорити виконання рішень Європейського суду з прав людини та реалізувати права громадян на справедливий судовий розгляд.

    Даним законопроектом пропонується, зокрема:

    - встановити, що протягом 10 днів від дня одержання повідомлення про набуття рішенням статусу остаточного орган представництва готує, розміщує на своєму офіційному веб-сайті та направляє для оприлюднення і постійного зберігання на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України, а так само і опублікування в газеті "Урядовий кур'єр" стислий виклад Рішення українською мовою;

    - встановити обов'язок для органу представництва здійснювати переклад і опублікування повних текстів Рішень українською мовою;

    - скоротити строк до 10 днів від дня відкриття виконавчого провадження, за рішенням якого Орган представництва надсилає до Державного казначейства України постанову про відкриття виконавчого провадження;

    - вилучити зі статті 18 частини 3-5, які регулюють порядок користування рішеннями та ухвалами ЄCПЛ та комісії, які не перекладені українською мовою.

    "Реалізація законопроекту, як зазначено у пояснювальній записці до нього, не потребує додаткових витрат з державного бюджету", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.