• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Канивец: наша цель - полноценное членство Украины в ЕС

    Опубликовано: 2014-06-27 17:44:48

    Кінцева мета України – це не Угода про асоціацію з Європейським Союзом, а повноцінне членство в ЄС. Про це заявив народний депутат України Олег Канівець, повідомляє прес-служба парламентаря.


    «Підписання Угоди про асоціацію утверджує взаємовигідні стосунки між Україною і Європою щодо протистояння з агресором – з Російською Федерацією. Безумовно, це є важливим чинником у війні на Донбасі. Хоча, на мою думку, після підписання цієї Угоди про асоціацію ми повинні подавати і заявку на вступ до НАТО. Це теж буде дуже важливим кроком. Сьогодні в українському суспільстві це не сприймається вороже – більшість наших громадян виступають за вcтуп України до НАТО», – зазначив Канівець.


    Коментуючи заяву Петра Порошенка про те, що підписана сьогодні Асоціація не буде ратифікована на поточній сесії Верховної Ради, парламентар зазначив, що, можливо, це є певною поступкою перед Російською Федерацією.


    «Вважаю, що на цій сесії Верховна Рада все ж таки має ратифікувати Угоду про асоціацію. Допускаю, що затримка з ратифікацією може бути пов’язана з якоюсь поступкою перед РФ, щоб Путін, у свою чергу, поступився у бойових діях на сході України. Вважаю, що це неприпустимо. Ми повинні наступати. Тому зараз, якщо є намагання, щоб парламент у четвер проголосував за нову Конституцію, то що нам заважає у цей же день ратифікувати угоду? Я не бачу тут застережень і проблем. Якщо ж ратифікація не відбудеться на наступному пленарному тижні, то ВР має продовжити свою пленарну роботу ще хоча б на один тиждень і ратифікувати угоду», – говорить Канівець.


    Щодо перспективи безвізового режиму України з ЄС, парламентар зазначив: «Поки ми не закриємо кордон на Сході України з Російською Федерацією, про безвізовий режим говорити зарано. Однією з ключовий вимог європейських партнерів є захищений кордон, щоб унеможливити потрапляння нелегалів з інших країн до ЄС через Україну. Мені видається, що це залежить від успіху дій на Донбасі, і тоді перспектива запровадження безвізового режиму, буде дуже швидкою», – наголосив Канівець. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.