• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олесь Доний требует от Минобороны, МВД и НБУ разобраться с зарплатами и кредитам участников АТО

    Опубликовано: 2014-06-24 20:26:29

    Уповноважений депутатської групи "Суверенна європейська Україна" Олесь Доній звернувся до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, в.о. Міністра оборони Михайла Коваля та Голови НБУ Валерії Гонтаревої з вимогою розібратися із невиплатою зарплати учасникам АТО, а також діями банків, які продовжують нараховувати відсотки за кредитами мобілізованим громадянам.

    Парламентарій просить надати інформацію про нарахування та порядок виплати заробітної платні та премій працівникам органів внутрішніх справ України та військовослужбовцям Збройних Сил України і Національної гвардії України, які є учасниками антитерористичної операції.

    Разом з тим, О.Доній констатував невиконання банківськими установами мораторію щодо нарахування кредитних відсотків учасникам АТО. Зокрема, наявні ознаки порушення Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації» (реєстр. № 4785 від 28.04.2014 р.), а саме ст. 14 п.15, у якому зазначено, що «військовослужбовцям з початку і до закінчення особливого періоду, а резервістам та військовозобов’язаним – з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються».

    Раніше ЗМІ поширили заяву військових із 51 окремої механізованої бригади, які служать на Сході, що попри обіцянки банки не надали їм кредитні канікули, а зарплатню вони отримують без жодних надбавок за участь в АТО. Подібну інформацію підтвердили і в 93-й механізованій бригаді.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.