• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прокуратура проверила работу органов государственного контроля в сфере охраны недр

    Опубликовано: 2014-06-23 17:10:48

    Органами Дніпровської екологічної прокуратури в поточному році проведено перевірки додержання вимог законодавства України при виконанні контрольних повноважень у сфері охорони надр в діяльності територіальних органів Державної екологічної інспекції України, Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України.

    Враховуючи негативну тенденцію щодо незаконного видобування річкового піску під виглядом днопоглиблювальних робіт, розчищення русла Дніпра та гідронамиву на землях водного фонду, прийнято рішення надати правову оцінку саме діям органів державного контролю.

    За результатами перевірок внесено 7 документів прокурорського реагування, 4 з яких вже розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб органів контролю, 3 подання перебувають на розгляді.

    Також, у сфері охорони та використання надр при проведенні робіт з видобування піску в акваторії річки Дніпро органами Дніпровської екологічної прокуратури зареєстровано 4 кримінальних проваджень.

    Наголошуємо, що питання додержання вимог законодавства у сфері охорони та використання надр при видобуванні корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення перебуває на особливому контролі Дніпровського екологічного прокурора.

    Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.