• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Депутаты требуют открытости и участия общественности в формировании консорциума по управлению ГТС

    Опубликовано: 2014-06-19 12:26:53

    Депутатська група "Суверенна європейська Україна" вимагає прозорого і публічного підходу у питанні створення консорціуму по управлінню вітчизняної газотранспортної системи. Про це з трибуни Верховної Ради заявив уповноважений ДГ "СЄУ" Ігор Єремеєв під час обговорення урядового законопроекту 4146А щодо реформування системи управління ГТС.

    "Ми стоїмо на позиції, що питання, хто буде входити у консорціум, які компанії і на яких принципах, повинне обговорюватись публічно і разом із громадськістю. Хто ці компанії має знати народ України!", - сказав він.

    "В цьому законі має бути зафіксована норма, що функції оператора єдиної енергетичної системи України можуть бути закріплені за суб'єктом господарювання, засновником та власником якого виступати виключно держава, або держава володіє не менше 51% корпоративних прав та юридична особа/юридичні особи, що належать і контролюються резидентами країн за умови, коли Верховна Рада чітко заслухає ці компанії і надасть їм згоду працювати з ГТС", - заявив, у свою чергу, народний депутат Володимир Литвин.

    Уповноважений депутатської групи Олесь Доній підкреслив, що ГТС - це один із небагатьох високоліквідних активів держави. "Більшість олігархів наживали свої статки саме за рахунок непрозорих відносин в енерготранспортній мережі. Зараз такий прискорений режим розгляду без обговорення з громадськістю непокоїть", - підкреслив політик.

    Зважаючи на позицію "Суверенної європейської України" Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк погодився із необхідністю повної і прозорої процедури розгляду законопроекту №4146А в комітетах ВРУ і з безпосередньо в прямих консультаціях із громадськістю.

    Депутатська група "Суверенна європейська Україна" звертається до громадськості  та експертного середовища із закликом приділити максимальну увагу процесу обговорення законопроекту 4146А щодо реформування системи управління ГТС, адже це ключове питання енергонезалежності України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.