• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АТО на Луганщине может решить проблему с копанками

    Опубликовано: 2014-06-16 15:19:26

    Площа незаконних кар’єрів для відкритого видобутку вугілля у Луганській області за роки президентства Віктора Януковича зросла втричі й сягнула 57 км2 (Для порівняння: площа міста Алчевська складає 50 км2. Результат експерти отримали на основі космічних знімків місцевості. У 2010 році площа кар'єрів становила 17 км2).

    Масштабний промисел був донедавна орієнтований винятково на незаконний експорт у Росію.

    Як повідомляють джерела НЕЦУ, вугілля нелегально постачали у Ростовську область РФ, уникаючи оподаткування. Таким чином цей незаконний бізнес був більш прибутковим, ніж робота на шахтах.

    "Враховуючи військову необхідність посилення державного кордону на південному сході, ми вважаємо, що важливим результатом антитерористичної операції може стати також припинення незаконного відкритого видобутку вугілля, оскільки вивозити його до Росії надалі буде неможливим”, – зазначає заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.

    За його словами копанки зайняли 2/3 площі заповідних територій. Вже зараз від цього промислу постраждали заказники «Білоріченський», «Перевальский» та «Іллірійський», що ставить під загрозу збереження найбільшої в Україні степової території – Донецького кряжу".

    Наразі екологи готують детальний аналіз поширення вугільних кар’єрів на Луганщині та пропозиції новому керівництву держави щодо подолання проблеми. НЕЦУ зініціював підготовку матеріалів для створенню національного природного парку, що має охопити залишки кам’янистих степів Донецького кряжу у шести районах Луганщини. В цій місцевості знайшли близько 10 000 місць поширення тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, чимало з яких не зустрічаються в жодному іншому куточку планети.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.