• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве захватили целый берег

    Опубликовано: 2014-06-13 06:33:00

    Депутат звернувся до прокуратури Києва з проханням розібратися з законністю захоплення території берега озера і щодо законності діяльності міліції, яка відмовилася захищати права громадянина.

    Киянин Віктор Мороз розповідає, що вирішив сходити на озеро у Пущі-Водиці, що знаходиться в Києві на вулиці Курортній. Там розміщений НАВЧАЛЬНО-ВІДНОВЛЮВАЛЬНИЙ ЦЕНТР КП УТОГ, який межує з озером. Керівництво НВЦ КП УТОГ заблокувало парканом з колючим дротом доступ до озера з свого боку.

    За словами Віктора, коли він там був в останнє пару років тому, то вільно проходив через територію КП УТОГ до озера, тепер же встановлені нові ворота з домофоном: "Я через домофон попросив пропустити мене до озера, на що мені відповіли відмовою сказавши, що прохід заборонено, це приватна власність! Я пояснив, що згідно закону вони не мають права обмежувати доступ громадян до водойм, і в разі недопуску мене до озера викликатиму міліцію, і викликав по номеру 102".

    Поки правоохоронці їхали, до навчально-відновлювального центру товариства глухих масово почали на дорогих автомобілях прибувати відвідувачі зі спортивним спорядженням. До Віктора також підходила жіночка, яка пропонувала пройти до неї в кабінет задля інформування про послуги центру.

    В Інтернеті є інформація про цей центр: "Общая информация: База отдыха УТОГ под Киевом – учебно-реабилитационный центр Украинского товарищества глухих. Находится среди соснового леса на берегу пруда в живописной курортной зоне Пуща-Водица. Летом на озере действует пляж, зимой – каток. На территории базы отдыха УТОГ расположены: конференц-зал со сценой, большой спортивный зал, сауна с бассейном, бильярдный зал, автостоянка. Номера: К Вашим услугам два спальных корпуса на 200 мест. В первом корпусе – одноместные, двухместные, трехместные номера со всеми удобствами. Во втором – двухместные и трехместные номера с частичными удобствами. Ресторан: Ресторан с банкетным залом работает на заказ". Сподіваємось, справді глухі там бувають хоча б інколи.

    Згодом на місце події прибули місцеві дільничні інспектори, котрі почали переконувати, що насправді доступ до водойми не повністю заблокований. Оскільки на інший бік озера є прохід, через дірку у паркані, а сам паркан він взагалі-то не навкруг озера, а закінчується десь у лісі, і при бажанні можна обійти його крізь хащі. Через півтори години у Віктора та адміністрації НВЦ КП УТОГ взяли пояснення.

    Очевидно, що подібна ситуація скрізь в Україні, але це не означає, що треба припиняти боротись.

    Сьогодні народний депутат України (обраний в Оболонському районі) Олександр Бригинець переказав і прокоментував цю ситуацію у своєму фейсбуці:

    "Міліція послала обуреного оболонця в… кущі.

    Частину території пляжу на озері у Пущі-Водиці Оболонського району заблокували парканом із колючим дротом, що є порушенням права громадян на вільний доступ до водойм, яке гарантовано законодавством України.

    До мене звернувся оболонець, який вирішив поплавати в озері Пущі-Водиці, яке знаходиться на вул. Курортній, проте не зміг, адже доступ до водойми був заблокований парканом бази відпочинку. Здійснивши частковий огляд території навколо озера, і не знайшовши вільного доступу до нього, він через домофон розміщений на воротах бази, звернувся із проханням пропустити його до озера. Але йому відмовили, відповівши, що прохід заборонено, оскільки це приватна територія.

    Оболонець, знаючи свої права, попередив співробітників бази, що вразі не допуску (обмеження) його до водойми викличе міліцію, що й зробив. Як розповів чоловік, поки він чекав прибуття правоохоронників до бази, яка юридично має стосування до людей із обмеженими можливостями, масово почали з’їжджатися відвідувачі на дорогих автівках зі спортивним спорядженням.

    Я абсолютно переконаний, що зазначена база насправді пов’язана не з людьми із обмеженими можливостями, а має на меті інше – здобуття прибутку.

    Коли на місце прибули місцеві дільничі інспектори, вони почали переконувати чоловіка, що насправді доступ до водойми не повністю заблокований: на інший бік озера є прохід через дірку у паркані. А сам паркан встановлений не навколо озера, а нібито закінчується десь у лісі і при бажанні його можна обійти крізь хащі.

    Переконаний, що співробітники міліції, побачивши звичайного громадянина, який намагається відстояти свої права, і шикарні авто з людьми, які потакають порушенню закону, безапеляційно за звичкою стали на бік тих, у кого гроші, автівки і «патент на справедливість». Впевнений, що керівники бази, які порушують закон, і міліція, яка їх покриває, повинні бути покарані і цього разу, і кожного іншого разу, коли щось схоже станеться.

    Тому я звернувся до прокуратури м. Києва з проханням розібратися із законністю захоплення території берега озера і щодо законності діяльності міліції, яка відмовилася захищати права громадянина. А також безпосередньо до керівництва бази відпочинку з вимогою пояснити, які інваліди приїжджають відпочивати на їхню базу та яким чином використовується згадана база".

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.