• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Политолог: досрочные парламентские выборы - первый серьезный тест для Порошенко

    Опубликовано: 2014-06-11 13:23:03

    Якщо президент України Петро Порошенко не розпустить парламент та не оголосить дострокові вибори до ВР, це означатиме, що «жити по-новому» - звичайний рекламний слоган, а не намір провести серйозні зміни в країні. Про це в інтерв’ю журналістам заявив політолог, директор Центру суспільно-інформаційних технологій «Форум» Валерій Димов. 

    «Розпуск парламенту вже не лише вимога суспільства, а й обіцянка самого Порошенка, проголошена в його інавгураційній промові. Якщо цього не відбудеться, люди одразу зрозуміють, що «жити по-новому» не більше, ніж рекламний слоган», - сказав він. 

    «Досить активно поширюються чутки, що вже зібрані підписи під кандидатурою Литвина на посаду спікера, що ті, хто ще вчора були вірнопідданими Януковича, вже наввипередки готові бити чолом, присягаючи на вірність новому президенту. Багато хто розуміє, що не потрапить до наступної ВР. Тому інстинкти політичного виживання будуть змушувати їх шукати шляхи як зберегти цей парламент, звично домовляючись з новою владою», - зауважив експерт. 

    За словами політолога, є всі підстави для оголошення дострокових виборів. «Рівень довіри до парламенту мінімальний. Цілком очевидно, що нинішній склад ВР неспроможний провести ті реформи, яких сьогодні потребує Україна», - підкреслив він. 

    «Дострокові парламентські вибори – перший серйозний тест для Порошенка. Чи зможе він претендувати називатися сильним президентом, здатним на рішучі кроки, чи він буде використовувати заяви про розпуск ВР як «101 ющенківське попередження», стане зрозумілим найближчим часом», - переконаний Валерій Димов. 

    «Рішення про перевибори - лакмусовий папірець, який дозволить всім зрозуміти чи буде нова влада жити по-новому, чи красти по-старому», - наголосив експерт.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.