• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве сильно дешевеет аренда недвижимости

    Опубликовано: 2014-06-09 08:03:27

    Оренда житла в столиці і великих містах продовжує дешевшати. Як орендарям отримати від цього користь з’ясовувало видання «Деньги».

    Ті, хто поквапився зняти житло на хвилі девальвації в лютому-березні, побоюючись різкого подорожчання оренди, насправді прогадав. За більш ніж тримісячне падіння курсу національної валюти по відношенню до долара орендні ставки в найбільших містах не тільки не зросли. Вони істотно знизилися. Мова йде про ціну у гривнях.

    На перших порах орендодавці справді намагалися підвищувати орендну плату, лякаючи наймачів дорогим доларом. Однак орендарі не піддалися паніці і почали відмовлятися від орендованого житла. Зараз пропозиція дійсно в рази перевищує попит, і орендодавці готові йти потенційним наймачам назустріч.

    Першими на поступки орендарям звично пішли власники квартир у столиці. За лютий-березень 2014 р. оренда «однушок», які завжди користуються найбільшим попитом, в середньому подешевшала на 1000 грн./місяць. Найбільш поступливими виявилися орендодавці Голосіївського, Оболонського, Печерського та Шевченківського районів. Оренда двокімнатних квартир стала доступнішою на 1,4 тис. грн. /місяць. Хоча в Шевченківському районі здешевлення оренди з лютого досягло 2 тис. грн.

    До інших великих міст падіння орендних ставок добирається повільніше, хоча і в інших «мільйонниках» готовність власників житла йти на поступки вже відчувається.

    У найближчі місяці наймачам все ще можна буде розраховувати на поступливість орендодавців. Адже літо, яке традиційно вважається «мертвим сезоном», вже прийшло. А це означає, що будь-який охочий зняти житло - на вагу золота. І компромісних варіантів при переговорах між власниками житла та орендарями чимало. По-перше, конвертація платежу за квартиру за фіксованим курсом, про значення якого сторони домовляються між собою. По-друге, переклад оплати за житло з долара в гривню і, як результат, фіксація щомісячної суми платежу. По-третє, зниження оплати не тільки для нових, а й для нинішніх наймачів. Хоча в другому випадку орендодавець скоріше погодиться сам оплачувати комунальні послуги, чим зменшить цінник.

    Як прогнозують в агентстві нерухомості Real Druzi, реальна вартість оренди квартир, швидше за все, продовжить знижуватися. Це означає, поки що перевага збережеться на стороні клієнта, який залишить за собою право диктувати умови орендодавцю.

    dr.ck.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.