• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Моральный долг власти - безотлагательные выборы парламента

    Опубликовано: 2014-06-06 18:32:49

    Верховна Рада в її нинішньому складі не має морального права виступати від імені всього народу. Про це йдеться у зверненні Ініціативної групи «Першого грудня».

    Учасники ініціативи звернулися до Парламенту із закликом прийняти моральне і єдино правильне політичне рішення щодо призначення нових виборів.

    Ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, переконана, що обрання нового глави держави, на якого покладено виняткову відповідальність перед людьми, є лише першим кроком до перевтілення країни. «Моральний обов’язок влади — невідкладно провести дострокові вибори Верховної Ради України. У нинішньому складі парламенту досі присутні сили, які відображають трагічну добу зрад і корупції, а не очікування людей», — наголошують в ініціативі.

    Суспільні авторитети звернулись до членів парламенту із закликом очистити сумління і, не ховаючись за політичною доцільністю, схвалити рішення про невідкладні дострокові вибори та прийняти новий закон про вибори, що відповідає суспільним очікуванням та подальшій демократизації. «Люди вимагають нової політики. Обов’язок парламентаріїв змінити нинішню корупційну виборчу систему і дати можливість громадянам України проголосувати за відкритими демократичними списками», — йдеться у зверненні.

    Зміна парламенту повинна відобразити нову політичну реальність, вважають відомі діячі. «Це — можливість відкрити шлях для нових політичних сил і нового покоління українського громадянства. Нові парламентські вибори стануть провісником нового суспільного договору, який утвердить Україну наших надій».

    Ініціативна група «Першого грудня» також застерегла політиків від повторення старих помилок.

    Нагадаємо, що створена у двадцяту річницю референдуму ініціативна група «Першого грудня», до якої ввійшли чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський, має на меті домогтися встановлення в країні нових правил гри.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.